Надал: Джокович е в перфектна позиция да атакува върха 11.04 | 17:17

"Сигурен съм, че Новак ще бъде много добър и на клей", заяви световният номер 1, преди началото на турнира в Монте Карло

От iNews.bg

Въпреки, че световният номер 2 Новак Джокович дори не участва на започващия днес турнир от сериите "Мастърс" в Монте Карло, сянката на непобедимия през 2011 сърбин сякаш витае около останалите големи имена в мъжкия тенис.

Днес бе дадено начало на сезона на клей, което е и любимата настилка на Рафаел Надал. В Монте Карло испанецът ще направи опит и да сътвори история, печелейки рекордна седма поредна титла в Княжеството, затвърждавайки репутацията си на абсолютен лидер на червена настилка.

Новак Джокович обаче завоюва две поредни победи над Матадора през тази година - в Маями и Индиън Уелс, като сърбинът вече изрази амбицията си да продължи да доминира и на клей. Ако това се случи, то Джокович ще успее и за първи път в кариерата си да се изкачи до номер 1 в ранглистата на ATP, измествайки оттам именно Рафаел Надал.

"Чувствам се много победим, когато стъпя на корта", призна Надал. "Невероятно е всичко това, което сторих на клей през последните шест години. Би било много трудно да повторя сезон като миналогодишния".

"Вече мина почти година, откакто за последен път играх на червена настилка. Както обикновено, често гледам мои стари мачове, за да си припомня какво точно съм правил на корта. През миналата година стартирах фантастично от самото начало, но всеки сезон е различен. Имам нужда от мачове", добави Рафа.

Новак Джокович няма да участва на турнира в Монте Карло, тъй като сърбинът ще се погрижи за проблемното си коляно. Сред всички тенис фенове пък стои въпросът - може ли Джокович да пренесе невероятната си форма и на клей настилката? Сърбинът може да се похвали с 24 поредни победи, но всички до една постигнати на хард кортове.

"Сигурен съм, че Ноле ще бъде много добър и на клей", заяви Надал. "През тази година той има много предимства. Той се намира в перфектна позиция, за да атакува първото място в ранглистата. Новак започна сезона невероятно, като по мое мнение, той дори не игра на върха на възможностите си в Индиън Уелс и Маями".

Матадора от Майорка има завоювани шест поредни титли в Княжеството, като испанецът не скри симпатията си към този турнир.

"Мисля, че през миналата година именно тук играх най-добрия си тенис на клей за всички времена", каза Надал, който ще започне участието си в турнира тази сряда. "Това място е едно от любимите ми в целия свят", добави той.

Водещи