Джъд Тръмп отпадна сензационно в 1-ия кръг на UK Championship 02.12 | 21:16

Шампионът на Обединеното кралство допусна обрат от 5:2 до 5:6 от анонимник

От Даниел Любомиров

Ако вчера отпадането на Динг Жунуи в първия кръг на Шампионата на Обединеното кралство е първата изненада, то днес падна сензационно бомбата на турнира.

Действащият носител на трофея и световен номер 1 Джъд Тръмп допусна изумителен обрат от 5:2 до 5:6 и си тръгва от второто по сила състезание още в 1-ия кръг след поражението англичанина Марк Джойс.

Джойс е едва 59-ти в световната ранглиста, но постигна най-знаменитата победа в кариерата си, детронирайки изключително неочаквано, в същото време много зрелищно шампиона Тръмп.

29-годишният поданик на Кралицата всъщност е четвъртфиналист в UK Championship от 2010-та година, но сега със сигурност ще накара цялата снуъкр общественост да говори за него.

Джъд Тръмп поведе с 2:0 в срещата, след като направи страхотен сенчъри брейк от 104 точки и по всичко изглеждаше, че се наслаждава на играта си и ще премине без проблеми през първото си препятствие в турнира.

При 3:0 Асото не можа цели 9 пъти да се измъкне от снукър на масата и това даде шанс на Джойс да излезе и да разчисти, за да намали резултата на 3:1.

В последствие резултатът се придвижи до 5:2, но още тогава на масата се загатна, че по-възрастният играч няма да се предаде лесно на далеч по-именития си съперник.

Така се стигна до изумителния обрат и в решаващия фрейм напрежението можеше да се реже с нож, а Тръмп се пречупи и съответно отпадна безславно.

Този развой на събитията шокира всички зрители в Барбикана в Йорк, както и коментаторът на ВВС Денис Тейлър - световен шампион от 1985-та година и участник в най-великия финал в театър "Крусибъл".

Иначе в другия мач от тази сесия на 1-ия кръг легендата Стив Дейвис, който освен шестте си световни титли има и 6 трофея от UK Championship, отстъпи с 6:2 пред двукратния финалист от "Крусибъл" Алистър Картър.

Капитана демонстрира не само по-добър брейк билдинг, но и великоепна сейфти игра, като на няколко пъти спечели тактическия спор с най-титулувания действащ професионален майстор на щеката.

Водещи

Най-четени