Димитър Бербатов избира между три отбора през лятото 08.05 | 15:32

Възможните дестинации за Бербатов са: Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен и Пари Сен-Жермен

От Мариян Найденов

Авторитетният сайт за световен футбол Goal.com реши да внесе яснота около бъдещето на Димитър Бербатов, както и около това на останалите звезди в Премиършип, които вероятно ще сменят дестинациите си през лятото.

Митко се е включил едва в 12 срещи на Манчестър Юнайтед през този сезон в първенството, както и в 8 от евротурнирите и купите на страната.

Общо на сметката си Бербо има 9 гола във всички състезания, но независимо от добрия си коефициент, той е ненужен на "Олд Трафорд" и ще си търси нов отбор през летния трансферен прозорец.

Въпреки че миналата седмица се появиха информации, че агентът на Бербатов Емил Данчев преговаря с Лацио, Goal.com предрича други опции за квалитетния български нападател.

"Даниел Уелбек и Хавиер Ернандес са предпочитаните от Сър Алекс Фъргюсън партньори за Уейн Рууни в атаката на Юнайтед, което превърна голмайстора на Премиършип от миналия сезон в периферна фигура на "Олд Трафорд", пише в материала на Goal.com.

"Юнайтед няма да пусне българина на безценица и ще иска да прибере някаква солидна сума за правата му, за да получи възвращаемост на инвестицията си от 30 милиона паунда през 2008-ма година."

Възможните дестинации за Бербатов са: Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен и Пари Сен-Жермен.

Самият Митко през зимния трансферен прозорец бе заявил, че желае да играе в Шампионската лига и затова се предполага, че ще премине в клуб, който ще се класира за най-авторитетния турнир в света - от изброените горе Дортмунд и ПСЖ ще покрият това изискване на българина, но Байер остана на пето място в Бундеслигата и ще се подвизава в Лига Европа.

Водещи