Димитър Бербатов остава на "Олд Трафорд" и през следващия сезон 24.05 | 12:48

Българинът, който дойде в Юнайтед през 2008 година, има още една година от договора си с клуба и заяви, че няма планове да напуска, преди да изтече контрактът му

От Мариян Найденов

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов потвърди, че и през следващия сезон ще играе на "Олд Трафорд" и няма да напуска клуба.

Бившият таран на Тотнъм изигра ключова роля за "червените дяволи" този сезон, след като отбеляза впечатляващите 20 гола в Премиършип и се превърна в голмайстор на турнира заедно с нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес, който също се разписа 20 пъти.

Българинът, който дойде в Юнайтед през 2008 година, има още една година от договора си с клуба и заяви, че няма планове да напуска, преди да изтече контрактът му.

Бербатов е щастлив да бъде шампион още веднъж, след като помогна на отбора на Сър Алекс Фъргюсън да спечели отличието през сезон 2008-09 и изяви желанието си да спечели титлата и през следващия сезон.

Юнайтед може да постигне успех и на международната сцена ако успее да победи Барселона във финала на Шампионска лига на 28 май и Бербатов не отписва този шанс.

"Имам договор за още една година и няма да ходя никъде. Сега съм част от 19-тата титла на Юнайтед и искам да бъда част от 20-тата, това е моят план", обясни Берба.

"Аз съм най-щастливият играч в отбора, защото съм шампион и голмайстор на първенството. Да спечелиш 19 титли е невероятно постижение. Очаквам да победим Барселона. Всички смятат испанците за фаворити, но не се знае кой ще победи", завърши българинът.

Водещи

Най-четени