Бербатов: Изключително щастлив съм, всичко е страхотно за мен 22.05 | 21:10

Българинът е голмайстор на Висшата лига в исторически за Манчестър Юнайтед сезон

От iNews.bg

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов остана изключително доволен от триумфа на "червените дяволи" във Висшата лига на Англия и своята лична победа в класацията за голмайстор на сезона. Пред Novasport Митко изпрати своите поздрави до всички български привърженици на тима и ги поздрави с успеха, като дори взе в ръце трофея от Премиършип, за да го покаже пред камерата.

Бербатов завърши сезона с 20 гола на своята лична сметка и дели първото място при голмайсторите с нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес. Днес и двамата не успяха да се разпишат в двубоите си от последния кръг на Висшата лига. Юнайтед победи Блекпул с 4:2 у дома, докато "гражданите" надделяха над Болтън с 2:0 като гост.

Митко имаше доста възможности за попадение в мача, но както и самият той коментира след двубоя, шансът не бе с него и вратарят на гостите успя да отрази всичките му изстрели към вратата. Въпреки това българинът бе изключително щастлив и заяви, че най-важното от всичко е рекордната за тима му 19-а титла в Англия.

"Надявам се хората, които харесват Манчестър Юнайтед да са удовлетворени. Триумфирахме с рекордна 19-а титла и вече сме най-титулуваният отбор на Острова. Аз съм може би най-доволен, защото станах част от този успех, а освен това съм и голмайстор на първенството", коментира Димитър Бербатов минути след последния мач за сезона.

"Можех да спечеля приза и еднолично, но това няма особено значение. Преди малко ми казаха, че моята статистика що се отнася до изиграни минути е по-добра, така че има вариант да получа наградата и самостоятелно, но ще видим. Така или иначе съм на върха и това е по-важно", допълни той.

"Всичко свършва добре – аз съм голмайстор, а отборът влезе в историята с 19-а титла – това е просто феноменално!", не криеше емоциите си Бербо.

"Днес не успях да се разпиша, макар да го желаех изключително силно. Трябва да призная, че още след първото положение, в което вратарят на Блекпул извади едно мое положение, сякаш усетих, че това не е моят ден. Всичко беше в моите крака и за съжаление не се получи, но няма значение – Манчестър Юнайтед е на върха, аз съм на върха, отиваме да празнуваме!"

Българинът коментира и твърденията, че през този сезон "червените дяволи" са отстъпили от своите позиции и въпреки титлата си не са впечатлили достатъчно с играта си.

"На всички критици мога да кажа едно – Юнайтед триумфира с рекордна 19-а титла. Шампиони сме, ще играем и на финал в най-престижната европейска клубна надпревара – какво повече може да се иска? Безмислено е да обсъждаме подобни абсурдни твърдения", подчерта Митко.

"На 28-и май на "Уембли" ни очаква един огромен мач. Разбира се, че очакваме да победим. Вероятно повечето специалисти определят Барселона за фаворит, но в такива двубои никога не можеш да бъдеш сигурен в нищо. Ние притежаваме страхотни футболисти, които могат да ни донесат трофея. Подготвяме се изключително сериозно, а имаме и още седмица да го направим максимално добре. Ще бъде трудно, но нашите шансове са големи", сподели Бербатов очакванията си за двубоя с Барса.

За финал българинът успокои и всички български привърженици на "червените дяволи", че бъдещото му е изцяло свързано с тима и той няма никакво намерение да напуска "Олд Трафорд".

"Имам договор за още една година, тук съм и не смятам да ходя никъде другаде скоро. Станах голмайстор, а отборът е шампион. Спечелихме 19-а титла, след нея идва 20-ата – всичко за мен е перфектно!", подчерта най-добрият български футболист през последните години.

Водещи

Най-четени