Доби Рабаджиева и Рабита покориха световния връх 14.10 | 19:08

На финала възпитаничките на Зоран Гаич се разправиха с европейския клубен шампион Вакъфбанк ТТелеком (Турция) след категорична победа с 3:0 (25:15, 25:18, 25:9) гейма

От Мариян Найденов

Отборът на Рабита (Баку) с българската националка Добриана Рабаджиева в състава си спечели златните медали при жените на Световното клубно първенство по волейбол в Доха (Катар).

На финала възпитаничките на Зоран Гаич се разправиха с европейския клубен шампион Вакъфбанк ТТелеком (Турция) след категорична победа с 3:0 (25:15, 25:18, 25:9) гейма.

Срещата бе повторение на финала от последното издание на Шампионската лига, но за разлика от тогава, днес Рабита стигна до сладко отмъщение за загубата си в най-силния европейски клубен турнир.

Както личи и от резултата, волейболистките на Вакъфбанк така и не можаха да намерят противодействие срещу съперничките си и претърпяха катастрофално поражение, като в последния гейм реализираха едва 9 точки.

Топреализатор във финала стана звездата на Рабита Наташа Осмокрович с 16 точки, а Наталия Мамадова добави 12 за успеха. Българската националка Добриана Рабаджиева остана на резервната скамейка и не се появи в игра. За Вакъфбанк Бахар Токсой и Малгожата Глинка реализираха по 10 точки.

По-рано днес в малкия финал бразилският Солис Нестле (Осаско) разгроми с 3:0 (25:9, 25:13, 25:8) гейма представителя на Доминиканската република Мирадор (Санта Доминго) и завоюва бронзовите медали.

Водещи