Матей Казийски: Тренто има сили да вдигне трета поредна титла в Доха 13.10 | 09:42

Наставникът на шампиона Радо Стойчев реши да запази голяма част от титулярите си за днешния суперсблъсък със Зенит Казан

От Михаела Ганчева

Италианският шампион Тренто направи заявка за третата си поредна титла на Световното клубно първенство в Доха, спечелвайки безапелационно предварителната група B с безупречен актив от 9 точки.

Последната жертва на водения от Радостин Стойчев тим бе бразилският СЕСИ, а на пресконференцията след успеха с 3:1 Матей Казийски и компания получиха признание от световния шампион с тима на Бразилия Мурильо Ендреш.

"Преди всичко, искам да благодаря на Мурильо за думите, че сме най-добрият отбор в тази надпревара", започна коментара си родният тактик. "Аз пък вярвам, че СЕСИ с нищо не ни отстъпва по качество. Отборът бе подготвен отлично тактически и сме щастливци, че успяхме да спечелим срещата. Доволен съм от момчетата, но знам, че можем повече", продължи Стойчев, който пренесе погледа си към днешния полуфинален сблъсък с руския гранд Зенит Казан:

"Утре (днес - бел.ред) се изправяме срещу още един изключително качествен отбор. Ето защо реших да разделя играчите си на две групи в мача срещу СЕСИ. Надявам се да сме свежи и отпочинали и да покажем истинския си потенциал срещу Зенит", допълни специалистът.

Победата ще подгрее момчетата на Радо Стойчев за 1/2-финалния сблъсък с големия съперник на трентинци в Европа, а звездата Матей Казийски не скри амбициите си в елитната клубна надпревара:

"Днешната победа бе много важна не само за класирането, но и за самочувствието, с което ще излезем на полуфинала", заяви българският талант. "Това бе 13-ти пореден успех за нас в турнира (отборът е непобеден от 2009-та година насам - бел.ред.) и всички се надяваме, че ще продължим в същия дух до спечелването на титлата".

"Победата над бразилците не дойде никак лесно. Заложихме на различен стартов състав, но успяхме да превърнем недостатъците си в предимства, което ни донесе и крайния успех в мача. Бяхме крайно концентрирани върху срещата със СЕСИ, въпреки че знаехме какво ни чака утре (днес - бел. Ред.). Познаваме добре отбора на Зенит и се надяваме, че ще съумеем да го победим".

Водещи