Еквадор продължава да мечтае на Световното 21.06 | 02:54

Енер Валенсия се изкачи на върха при голмайсторите

От Даниел Любомиров

Еквадор спечели вълнуващия и напрегнат двубой с Хондурас с 2:1 и запази шансовете си за класиране на осминафиналите на Световното първенство 2014. "Трикольорите" от Южна Америка осъществиха обрат в резултата, след като нападателят на мексиканския Пачука Карлос Костли в 31-ата минута даде аванс на Хондурас.

Видео, подробности и снимки от мача вижте в Sporta.bg

Само 3 минути по-късно обаче Енер Валенсия успя да изравни, а в 65-ата с глава реализира за 2:1. Така нападателят, който също играе в Пачука, вече има 3 гола на Световното първенство в Бразилия, след като се разписа при поражението с 1:2 от Швейцария в първия мач от Група Е.

Валенсия се изравни на върха при голмайсторите заедно с далеч по-утвърдените имена във футбола – Томас Мюлер, Робин ван Перси, Ариен Робен и Карим Бензема. Последният се разписа при победата с 5:2 на Франция над Швейцария в другия мач за вечерта от Група Е.

Еквадор има вече 3 точки, колкото е активът и на Швейцария, докато Франция е на първо място с 6 пункта, а Хондурас остава с 0.

"Лос катрачос" имат илюзорни шансове да продължат към елиминациите, като могат да съжаляват за поражението от Еквадор, защото в две ситуации реферът не отсъди дузпа в тяха полза, когато имаше основания за това.

Водещи

Най-четени