Франция разпиля Швейцария в най-резултатния мач на Световното 20.06 | 23:56

"Петлите" на практика са на осминафинал

От Даниел Любомиров

Франция смаза Швейцария с 5:2 във втори мач от Група Е на Световното първенство 2014 и събра пълен актив от 6 точки на върха в класирането.

Повече подробности и видео вижте в Sporta.bg

Оливие Жиру откри резултата в полза на "петлите" в 17-ата минута, а само 60 секунди по-късно Блес Матуйди покачи на 2:0. Третото попадение бе дело на Матьо Валбуена в 41-ата, но преди това Бензема бе изпуснал дузпа, а при добавката от три метра Йоан Кабай нацели гредата на празна врата.

Нападателят на Реал Мадрид все пак се разписа за 4:0 в 67-ата минута, с което реализира третото си попадение на Мондиал 2014. Иначе за първи път в историята на френските участия на световни първенства футболисти на "петлите" изпуска 11-метров наказателен удар в редовно време на мач.

Петият гол бе дело на Муса Сисоко след асистенция на Бензема, а резервата Блерим Джемайли с далечен изстрел от фаул в 81-ата минута намали на 5:1. Гранит Джака с прекрасно изпълнение от воле в 87-ата оформи крайното 5:2 в полза на "петлите".

Франция има пълен актив от 6 точки на върха на Група Е и по всяка вероятност ще избегне среща на осминафиналите срещу Аржентина, който е фаворит в Група F. Швейцария все още има шанс да прескочи груповата фаза, като остава с 3 точки и ще разчита на добър резултат на другите мачове и на победа срещу Хондурас в последния си двубой.

Водещи

Най-четени