Елица Костова дебютира с победа на Australian Open, Диа Евтимова отпадна 12.01 | 11:43

Костова се наложи със 7:5, 6:3 над представителката на домакините Сторм Сандърс, а Евтимова претърпя тежка загуба с 6:2, 6:1 от американката Джейми Хемптън

От Мариян Найденов

Българската тенисистка Елица Костова започна с победа първото си участие в Откритото първенство на Австралия, след като се наложи със 7:5, 6:3 над представителката на домакините Сторм Сандърс в първия кръг на квалификациите.

Във втори кръг на пресявките Елица Костова ще се изправи срещу Варвара Лепченко (САЩ), която загуби само гейм при победата си с 6:1, 6:0 над Марияна Дюк-Марино. Лепченко е родена в Узбекистан, но играе за САЩ. В момента тя е под №127 в ранглистата на WTA, а в кариерата си е достигала до №74.

След този успех 21-годишната Костова спечели 40 точки за ранглистата на WTA, които ще й позволят отново да измести Диа Евтимова като втора ракета на България.

Самата Евтимова пък, която също дебютира в турнира по-рано днес, не успя да продължи напред, след като претърпя тежка загуба с 6:2, 6:1 от американката Джейми Хемптън (№143 в ранглистата).

Диа не успя да се противопостави на опонентката си по никакъв начин, като загуби пет от седемте гейма, в които сервираше и логично отпадна от турнира.

За българката това бе трето участие в пресявки на турнир от Големия шлем след последните две издание на US Open, като до момента Диа е преминавала първия кръг само веднъж - в САЩ през 2011 г.

Тепърва предстои участието на двамата ни най-добри тенисисти в Мелбърн - Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Те ще се включат в надпреварата от основната схема, жребият за която ще бъде теглен в петък.

Водещи