Етър отново повален - 0:3 от Локо София на "Герена" 16.09 | 19:06

"Болярите" с четвърта поредна загуба

От Даниел Любомиров

Локомотив София нанесе четвърта поредна загуба на Етър във Виктория футболно първенство и спечели за втори път при домакинство в българския елит.

"Железничарите" сразиха "болярите" с 3:0 и увеличиха актива си на 8 точки, което им дава възможност да заемат 6-та позиция във временното класиране след 5-ия кръг на А група. Тимът от Велико Търново продължава да регистрира поражения – вече четири поред, в последните три от които не е отбелязвал гол.

Също така Етър спази традицията да играе трудно като гост на "железничарите" и допусна 5-та загуба в историята си, като продължава да не се е разписвал в София. Страши треньорът на Локо Антон Велков пък маркира своя мач номер 75 в А група с класически успех над новака в елита.

Дъждът в столицата направи терена на стадион "Георги Аспарухов" много тежък и това допълнително затрудняваше съперниците, особено през второто полувреме. Иначе до почивката по-активни категорично бяха домакините, които можеха да отркият в 33-ата минута чрез Георги Христов, но неговият изстрел срещна напречната греда.

Преди това пък "железничарите" бяха създали най-доброто си положение за гол, след като Димитър Телкийски центрира удобна топка за Даниел Пеев, който с глава разтресе горния стълб на вратата на Етър.

В крайна сметка до гол във вратата на "болярите" се стгина в 36-ата минута след нарушение на Ели Маркеш срещу Телкийски. Зад топката застана очаквано Дани Пеев и не сгреши, за да даде аванс на своя отбор – 1:0.

С навлизането на мача към заключителната му фаза правеше впечатление, че тимът на гостите по-лесно се адаптира към тежките условия за игра. Дъждът се усили след почивката и имаше момент на подем от страна на "болярите", които обаче така и не стигаха до чисти положения.

В 60-ата минута Димитър Илиев трябваше да отбележи втори гол за Локомотив, но след като елиминира вратаря Димитров, пусна топката към празната врата, но тя се спря в локва пред голлинията.

Все пак в 66-ата Даниел Пеев увеличи преднината на "железничарите" с прекрасен удар от около 30 метра, който се оказа изненадващ за стража на Етър – топката летя от поне 30 метра, но Димитров не можа да я избие с пръстите си и тя посети мрежата му за втори път – 2:0.

Крайното 3:0 бе оформено от Георги Христов, който засече прострелно центриране на колегата си в атака Илиев, като Пеев бе човекът, изградил атаката за класическото измерение на резултата.

Водещи

Най-четени