Жоао Силва блесна в най-старото столично дерби 08.12 | 16:14

Левски завърши есенния полусезон с победа в Овча Купел

От Иво Вецев

Левски завърши есенния полусезон във Виктория ФП по великолепен начин, след като този следобед стигна до победа с 3:1 над Славия в Овча купел, изскачайки временно на първа позиция в класирането.

Даниел Димов (12) даде аванс на "сините", но Лазаров (23) изравни. Жоао Силва пък се превърна в герой за гостите, след като се появи на мястото на контузения Гаджев и с две попадения в началните минути на втората част бетонира успеха на Левски. В 57-ата Сандански получи червен картон и надеждите на "белите" за обрат приключиха.

Така в следващите близо 2 часа Левски ще бъде на върха във Виктория ФП, като възпитаниците на Илиан Илиев имат 37 точки - с две повече от Лудогорец, който обаче играе с Монтана, и то като домакин. Славия пък засега е на 9-о място с 16 точки.

Срещата започна с надмощие на Левски, но първите сериозни възможности се откриха пред Петър Димитров. Първо в 8-ата минута Лазаров го изведе в наказателното поле, но ударът му от малък ъгъл беше париран от Пламен Илиев. Три минути по-късно отново той се озова на стрелкова позиция, но той не успя да уцели вратата.

Без реално да създаде положение Левски поведе в резултата в 12-ата минута, като при центриране от корнер Даниел Димов бе оставен непокрит в наказателното поле и успя да изпревари Георги Петков, отбелязвайки за 0:1 в полза на "сините".

Още в 15-ата минута обаче Влади Гаджев беше жестоко фаулиран в центъра на терена и беше изнесен на носилка. Той не успя да продължи срещата, а на негово място се появи Жоао Силва.

В 23-ата минута Рамос загуби нелепо топката в средата на терена, а Пепи Димитров проби отляво и центрира по тревата в наказателното поле. Там "сините" защитници не се ориентираха и Лазаров успя да изравни резултата - 1:1 в Овча купел.

До края обаче полувремето беше изпълнено с груби прояви най-вече на футболистите в бяло, а "сините" претендираха за дузпа, след като Генев задържа нападателя за фланелката в наказателното поле, но такава не последва - 1:1 на полувремето.

Левски обаче започна вихрено второто полувреме - веднага след началния съдийски сигнал топката беше подадена към Илия Йорданов, който центрира в наказателното поле и там Силва с прекрасно изпълнение с глава не даде шанс на Георги Петков - 2:1 след само 13 секунди игра през второто полувреме.

Още в 48-ата минута всичко в срещата стана ясно, след като Мюлдер направи типичен пробив по дясното крило и центрира прострелно по земята в пеналта, където Силва връхлетя на скорост и засече в мрежата на Петков.

Славия се опита да се върне в мача, но Акийоши и Димитров бяха неточно, а в 57-ата минута възпитаниците на Вили Вуцов останаха и с човек по-малко на терена, след като Сандански получи втори жълт картон.

До края на срещата Левски беше абсолютен господар на терена, а умелите намеси на Герги Петков срещу бившия му тим не позволиха на Карвальо, Рамос и Силва да направят победата на "сините" още по-убедителна.

Водещи

Най-четени