Жоао Силва обеща повече голове, ако играе редовно 12.12 | 12:27

Португалецът бе избран за футболист на 15-ия кръг в А група

От Мариян Найденов

Нападателят на Левски Жоао Силва бе избран за футболист на 15-ия кръг в А група и днес получи наградата си на специална пресконференция в Пресклуб "България".

Привлеченият от Евертън португалски таран заслужи отличието, след като се разписа на два пъти във вратата на Славия за победата с 3:1 в най-старото столично дерби.

Това е първа награда за Силва, откакто е футболист на "сините", а в анкетата той изпревари Георги Миланов, Тодор Неделев, Любомир Гулдан и Рангел Абушев.

Португалецът благодари за наградата и каза, че вече напълно се е адаптирал към футбола в България и единственото, от което има нужда е повече игрово време.

"Благодаря на всички, които са гласували за мен. Щастлив съм, че играя за силен отбор като Левски. Вече се чувствам адаптиран напълно към отбора. Трудя се непрестанно и искам да си заслужа повече време на терена. Ако играя повече, ще вкарвам още повече голове", бяха първите думи на Силва.

"Срещу Славия получих повече време и вкарах два гола. Колкото повече играя, толкова повече добри неща ще правя за Левски.

Когато дойдох Иво Тонев ми каза, че съм в отбор, който се бори за шампионската титла и за Купата на България. Ще направя всичко по силите си, за да станем шампиони. Амбициран съм да помогна на отбора", добави нападателят, който бе най-скъпата лятна покупка на Левски.

"Разбира се, че е възможно да преодолеем разликата от една точка с Лудогорец. Просто трябва да продължим да работим и да играем така, за да спечелим всичките си мачове.

Мачовете с ЦСКА и Лудогорец бяха наистина тежки. Но ние просто трябва да играем по-силно срещу по-силните отбори. Мисля, че сега сме в добра форма и ако играехме с Лудогорец следващата седмица, щеше да е различно и да победим", категоричен бе Жоао Силва.

"Поставям си оценка 8 по десетобалната система, но все пак играх малко. Аз съм професионалист и искам да усъвършенствам всичко в играта си. За това оставам често след края на тренировките. Старая се да се развивам и да ставам по-добър.

Чувствам се добре в България, всичко тук е страхотно. Красива страна, сега със снега е още по-красиво. Единственото трудно тук, с което не мога да свикна, е езикът. Сега се прибирам в Португалия за празниците", завърши 22-годишният футболист.