Илиан Илиев за критиките на Сираков: Ценя мнението му 22.10 | 21:57

Наставникът на Левски отговори на "синята" легенда

От Константин Симидчийски

Старши-треньорът на Левски Илиан Илиев отказа да отговори в хаплив тон на бившия си съотборник Наско Сираков, който след загубата от ЦСКА отправи остри критики към него и ръководството на клуба.

Илиев се включи в ефира на "Пред банята" по TV7, като по адрес на Сираков заяви единствено, че "цени неговото мнение".

"Аз ценя неговото мнение. С Наско съм играл и сме ставали шампиони, като сме и губили много мачове. Нормално е да ценя мнението му", заяви Илиев.

Илиан Илиев бе попитан относно младите футболисти на Левски, като му бе зададен въпрос, дали те няма да играят с по-голямо желание от скъпоплатените чужденци в тима. За пример бе даден и Антонио Вутов, който е определян за най-големия талант на "Герена" в момента.

"Мисля, че след загубата от ЦСКА могат да се зададат много подобни въпроси. Конкретно Антонио в този мач нямаше как да участва. Както коментирахме и с треньорите в съблекалнята, в последно време Антонио имаше поне 7 мача с юношеския национален отбор. Но той е влизал в други мачове. Не само той, ами и други момчета. Прави са хората да се питат това, но има време и за тях да се наложат", обясни специалистът.

Попитан относно слабата игра на Левски в дербито и новопривлечения Жоао Силва, който не успя да вкара от метър разстояние до голлинията, Илиан Илиев обясни: "Ако бяхме спечелили, а дори и да не бяхме играли толкова слабо, нямаше да ги има тези въпроси. Колкото до Жоао, той е на 22 години и има потенциал. От новите футболисти той е най-ощетен, че Карвальо вкарва толкова много. Не сме му дали и толкова шансове, че да го оценяваме. Но се включва с желание и феновете го оценяват. Срещу ЦСКА пропусна една ситуация, която от една гледна точка изглеждаше лесна, но от друга не. Но срещу ЦСКА не винаги е хубаво да дадеш шансове на юношите. Защо трябва да жертваме едно младо момче в такъв мач?"

Попитан кой прави селекцията в Левски, треньорът отвърна: "Естествено, че селекцията я прави треньорът. Всички футболисти са дошли с мое съгласие. Естествено, че може да се допуснат грешки, защото бяхме притиснати и от времето".

Водещи

Най-четени