Има голяма вероятност Гришо да получи "уайлд кард" за Олимпиадата 02.05 | 22:25

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков разкри, че има голяма вероятност най-добрият ни тенисист Григор Димитров да играе с "уайлд кард" на Олимпийските игри в Лондон това лято, ако не успее да се класира за тях по право

От Мариян Найденов

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков разкри, че има голяма вероятност най-добрият ни тенисист Григор Димитров да играе с "уайлд кард" на Олимпийските игри в Лондон това лято, ако не успее да се класира за тях по право.

Според регламента, за да има право един тенисист да участва на олимпийски игри, трябва да бъде в топ 70 на ранглистата на ATP, като в момента Гришо е под номер 94 в нея.

"Наскоро разговарях с Франческо Ричи Бити (президентът на ITF) и той ме увери, че има голяма вероятност Григор да получи "уайлд кард". Разбира се има много време дотогава и той може да спечели необходимите точки, да се изкачи в ранглистата и да се класира по право", каза Стефан Цветков.

Президентът на БФТ коментира и представянето на Григор Димитров досега през сезона, като според него най-добрият ни тенисист не е много убедителен в изявите си до момента, но тепърва ще показва на какво е способен.

"В последно време се забелязва спад във формата му. Той започна сезона много силно с отлични мачове на "Хопман Къп", но след това игра в Сидни, където пристигна на корта буквално от самолета. След това на Australian Open изигра два петсетови мача. Мисля, че в срещите с Алмагро и Йънг имаше малшанс, но в Маями показа на какво е способен", коментира Цветков.

"В мачовете от купа Дейвис съм сигурен, че ще играе на ниво за България. Той е изключително мотивиран и това си личи по начина, по който тренира и по цялостното му отношение. Той е пример за професионализъм. Относно работата му с Патрик Муратоглу - те се познават от много време. Сработени са и Патрик е много отдаден в работата си с Григор", завърши Стефан Цветков.

Най-четени