Интер надигра минимално Рома като гост и е на крачка от финал за Купата 19.04 | 23:56

Брилянтен гол на Деян Станкович носи ценна преднина на "нерадзурите" преди реванша

От iNews.bg

Отборът на Интер се поздрави с ценен успех над тима на Рома в първи полуфинален двубой от турнира за Купата на Италия игран на "Стадио Олимпико" в Рим тази вечер. Гостите взеха победата след попадение на Деян Станкович в 45-ата минута на мача.

Шампионите и настоящи носители на трофея направиха сериозна крачка към второ поредно отличие, тръгвайки си с гол на чужд терен преди реванша на "Сан Сиро", който ще се състои на 11-и май в Милано.

Сръбският полузащитник на Интер Деян Станкович пък отбеляза пореден изключително красив гол, реализирайки със страхотен изстрел от около 30 метра в горния ляв ъгъл на вратата на Рома.

В другият полуфинален сблъсък за класиране на финала ще спорят тимовете на Милан и Палермо, а първият двубой между тях е утре от 21:45 часа в Милано.

Тимът на Рома пък изглежда ще има доста тежка задача, ако иска да добави рекордно десето отличие в своята витрина. Заедно с тима на Ювентус "римските вълци" имат по девет трофея. Тимът на Интер разполага с шест, докато Милан е петкратен носител на Купата на Италия. Четвъртият полуфиналист - отбора на Палермо, не е триумфирал в тази надпревара никога в историята си.

Водещи

Най-четени