Интер се класира на финала за Купата на Италия 11.05 | 23:51

Самуел Ето'о откри резултата в 58-та минута, а крайното 1:1 бе оформено от Марко Бориело в 85-та минута

От Мариян Найденов

Отборът на Интер се класира за финала за Купата на Италия след като завърши наравно - 1:1 във втория полуфинален мач с Рома, игран на стадион "Джузепе Меаца" в Милано. Първата среща в Рим завърши 1:0 за "нерадзурите" и така с общ резултат 2:1 от двата мача, Интер ще защитава трофея си срещу Палермо. Самуел Ето'о откри резултата в 58-та минута, а крайното 1:1 бе оформено от Марко Бориело в 85-та минута.

Двубоят бе исторически за капитана на Интер Хавиер Санети, който записа мач номер 1000 за "нерадзурите".

Срещата започна с борба в средата на терена, като и двата отбора мислеха предимно как да не допуснат гол, отколкото да нападат вратата на съперника. Първият по-опасен удар към една от двете врати отправи Марко Бориело в 10-та минута, но топката излезе в аут.

Две минути по-късно (12') пък Самуел Ето'о пробва изстрела си, но той не намери очертанията на вратата. В ответната атака за Рома пък Даниеле Де Роси (13') стреля опасно, но и неговият удар не намери вратата. Отново Де Роси опита шута си в 19-та минута, но топката пак мина встрани от целта.

До края на полувремето не се случи нищо интересно и двата отбора оставиха да решат изхода от двубоя през втората част.

След почивката играта отново беше равностойна, а Интер нанесе своя удар в 58-та минута, когато Самуел Ето'о се възползва от центриране в наказателното поле и с премерен удар откри резултата.

След това попадение Рома нямаше какво да губи и се хвърли в атаки към вратата на Жулио Сезар. Първо Бориело стреля в 68-та минута, но ударът му бе спасен. Осем минути по-късно (76') отново Бориело бе на върха на атаката за Рома, но изстрелът му срещна гредата.

Все пак Бориело успя да стигне до гол в 85-та минута, когато засече с глава центриране на Симоне Перота в наказателното поле за крайното 1:1. В оставащите минути до края на мача Интер се постара да накъса играта и не даде шансове на Рома за нещо повече в този мач.

Така "нерадзурите" се класираха за финала, където ще срещнат отбора на Палермо, който отстрани Милан в другия полуфинал.

Водещи