Интер с първа победа за сезона на "Джузепе Меаца" 01.10 | 00:26

"Нерадзурите" победиха Фиорентина в последен мач от 6-ия кръг в Серия А

От Иво Вецев

Интер най-накрая постигна първа победа през настоящия сезон на "Джузепе Меаца", след като в мач от 6-ия кръг на Серия А победи трудно Фиорентина с 2:1.

Двубоят започна чудесно за "нерадзурите", които чрез Милито успяха да поведат в 16-ата минута. "Виолетовите" тръгнаха в атаки, но Касано в 37-ата минута покачи на 2:0. Ромуло отбеляза в края на полувремето за 2:1, но през второто Рамирес си изкара червен картон и гостите не успяха да изравнят.

С този успех Интер записа 4-а победа в Серия А и влезе в топ 3 на класирането със своите 12 точки. Наполи и Ювентус са лидери с 4 повече. Фиорентина пък остана на 9-а позиция с 8 точки.

Интер установи контрол върху срещата, като владееше повече топката, но в 9-ата минута Куадрадо направи страхотен пробив, мина през 2-а защитници и се опита да изведе Паскуал сам срещу Ханданович, но халфът не успя да се възползва от паса. В 11-ата пък Коутиньо можеше да се разпише, но ударът му се отби в защитник. След изпълнението от корнер топката попадна на крака на Камбиасо, който стреля прекрасно от воле с външен фалц, но топката прелетя на сантиметри от дясната греда на Фиорентина.

"Нерадзурите" продължиха добре и в 16-ата минута Коутиньо направи страхотен пробив отляво, стигна до наказателното поле и центрира. В пеналта се получи разбъркване, а топката стигна до Сането, който се опита да центрира, но защитник на "виолетовите" парира с ръка. Съдията отсъди дузпа, а Милито я превърна в гол - 1:0 за домакините.

Последваха две прекрасни възможности и за двата отбора - първо Касано подаде към Милито, който с прекрасен финт се освободи от защитник и стреля мощно, но в горната греда. Лияич пък пробва късмета си от пряк свободен удар и стреля точно в долния десен ъгъл на Ханданович, но вратарят спаси по страхотен начин.

Фиорентина продължаваше да натиска, като Йоветич, Лияич и Паскуал се отчетоха с пропуски, а бърза контраатака на Интер позволи на Коутиньо да комбинира с Касано. Италианецът пусна към Милито, но аржентинецът не преодоля вратаря. Това обаче направи Касано в 37-ата минута, когато се възползва от грешка на защитата след пас на Ранокия и останал очи в очи с Вивиано се разписа за 2:0.

В 40-ата минута обаче Писаро беше оставен да стигне необезпокояван до наказателното поле и центрира с десния си крак към Ромуло, който надскочи Ранокия и с глава намали - 2:1.

През второто полувреме картината на "Джузепе Меаца" не се промени и Фиорентина продължи да е по-активният отбор, докато "нерадзурите" се опитваха да контраатакуват, но често чистеха безадресно към полето на своя опонент.

В 61-ата минута обаче Нагатомо проби по лявото крило, но беше блокиран от Ронкалия и Родригес, но вторият го посече отзад и съдията му показа жълт картон. В 16-ата минута обаче той вече беше получил такъв и беше изгонен от игра - "виолетовите" останаха с човек по-малко.

В 71-ата минута пък Касано изведе Милито в наказателното поле, но аржентинецът стреля от малък ъгъл и Вивиано отрази в корнер. След него обаче не последва нищо интересно. Минута по-късно влезналия току-що Алварес мина покрай трима в защитата на гостите и подаде на Милито на 6 метра от вратата. Аржентинецът обаче отново бе надигран от Вивиано, който направи страхотно спасяване.

В крайна сметка нови голове в срещата така и не паднаха, като Интер най-накрая записа своята първа победа през този сезон на своя "Джузепе Меаца" - 2:1 за гранда от Милано.

Водещи

Най-четени