Капитанът: Скандалите ни съсипват, след вторник Матей няма да е нужен 24.06 | 20:25

Капитанът сподели, че напрежението, което има в тима заради всичките скандали във волейбола, пречи на състезателите за нормалното протичане на подготовката за Световната лига и Олимпиадата

От Мариян Найденов

Капитанът на националния отбор по волейбол на България Владимир Николов сподели днес, че напрежението, което има в тима заради всичките скандали във волейбола, пречи на състезателите за нормалното протичане на подготовката за финалите на Световната лига и предстоящото участие на Олимпиадата в Лондон.

Николов говори в ефира на БТВ, че в тази ситуация няма да има победители, а само загубили и играчите са най-ощетени от това развитие на събитията в българския волейбол.

"Напрежението пречи на нормалното протичане на подготовката на за Олимпиадата", сподели емоционално капитанът на България.

"Не сме искали така да се развие ситуацията, но сега трябва да го изтърпим и да продължаваме да се борим.

"Всички момчета в отбора възприемат това по различен начин и това е проблемът. В момента няма единомислие, не сме единни в позицията си и това пречи. Следва най-важното събитие в живота на повечето от нас - Олимпиадата, а тези неща не ни помагат да се представим по добре.

"Не желая да съм част от това, но сега каквото и да кажа, каквото и да коментирам, то ще се обърне срещу мен и аз ще излезна виновен".

Николов не подмина и темата Казийски, заявявайки че той е един от най-добрите играчи в света, но след вторник няма да бъде нужен на отбора, тъй като ще е късно да започва подготовката си за Олимпиадата.

"Всичко зависи от гледната точка. Васил Левски за нас е национален герой, а за турците е терорист. Моята гледна точка е, че е удоволствие да играеш с човек като него, но можеш да разчиташ на него в трудни моменти.

"Той обаче трябва да се върне в националния отбор до вторник, тъй като след това няма да е нужен на България.

"Ако иска да играе за България, ако е мотивиран така, както винаги е бил мотивиран, всички искаме Матей в отбора.

"Със сигурност сме от най-добрите отбори в света, но тези проблеми ни пречат", заключи Николов.

След това диагоналът говори за началото на кариерата, както и за бъдещето пред него с екипа на новия си клуб Галатасарай, като подчерта, че семейството му е участвало в решението да премине в турския клуб.

"Случайно се запалих по волейбол, бях на 10-11 години, когато за първи път започнах да играя волейбол. Отидохме, поиграхме и се забавлявахме заедно с още няколко момчета на първата тренировка. След седми клас пък се записах в спортно училище реших, че това искам да правя в бъдещето

"Кариерата ми отива към нормален завършек, както в националния отбор, така и на клубно ниво. В Турция нивото е по-ниско от това в Италия - ще ми бъдат нужни по-малко усилия да съм на ниво и това беше логичната крачка.

"Всяко нещо, което има начало, си има и край. Не мисля че някой се е преборил с времето. След тежки мачове и разочарования, защото както победи, има и загуби, и в тези моменти семейството е била моята опора и винаги ми е помагало".

Накрая Владо Николов завърши с надеждата, че в следващите си мачове от Световната лига България ще побеждава и ще успее да се подготви добре за Олимпиадата в Лондон, която започва в края на месец юли.

"Сега в петък, събота и неделя е последния кръг от Световната лига, а след това и финалите. Това ще бъдат първите ни сериозни изпитания след проблемите които ни застигнаха. Надявам се да имаме сили да излезем от тежката ситуация, по най-добрия начин, защото нашата работа е да играем добре и да побеждаваме. Това може да ни даде необходимото спокойствие, за да се подготвим най-добре за Олимпиадата", завърши изказването си капитанът Владимир Николов.

Водещи