Отстраниха Кими Райконен от Световния рали шампионат 09.09 | 18:00

Финландецът не се яви за участие на Рали Австралия, което и го извади от класирането при пилотите

От Константин Симидчийски

Бившият световен шампион във Формула 1 Кими Райконен бе официално изваден от класирането на Световния рали шампионат, след като финландецът реши, че може да не се яви на участие в провеждащото се в момента Рали Австралия.

"Айс Мен" така и не пътува за Кофс Харбър, което и му навлече глоба в размер на 16,200 евро от страна на маршалите. Далеч по-сериозна обаче е административната санкция на скандинавеца, който бе изваден от класирането на пилотите за 2011.

Официалните лица припомнят, че Райконен е нарушил основна точка от спортния правилник, според която никой пилот няма право да пропуска мероприятие, за което предварително е заявил участие.

Според правилата Райконен все още може да участва в оставащите три старта до края на сезона, но правейки го изцяло на олимпийски принцип - без да участва в разпределението на точките, независимо от класирането си.

Само преди около месец Кими Райконен призна пред журналисти, че не се чувства никак сигурен относно бъдещето си в Световния рали шампионат, намеквайки, че може да се занимава с нещо различно догодина.

Водещи

Най-четени