Кими Райконен пред завръщане във Формула 1 25.10 | 07:13

Световният шампион във Формула 1 за 2007 г. Кими Райконен може би вече е подписал договор с Уилямс, което и ще отбележи неговото завръщане в спорта след двугодишна пауза, информира финландският ежедневник Ilta-Sanomat

От Мариян Найденов

Световният шампион във Формула 1 за 2007 г. Кими Райконен може би вече е подписал договор с Уилямс, което и ще отбележи неговото завръщане в спорта след двугодишна пауза, информира финландският ежедневник Ilta-Sanomat.

Изданието посочва като свой източник бившия японски пилот от Формула 1 Таки Иноуе, който за последно се състезава в "кралските гонки" през 1995. Смята се, че азиатецът все още поддържа отлични контакти в света на Формула 1, опитвайки се да работи за няколкото талантливи пилоти от страната на изгряващото слънце в настоящия момент.

По-рано през този месец Ilta-Sanomat съобщи, че ключът към завръщане на "Айс Мен" във Формула 1 е евентуалният спонсорски контракт, който Уилямс може да парафира с Катарската национална банка.

Бразилският журналист Ливио Оричио от своя страна информира в петък, че сър Франк Уилямс вече е пътувал до Катар и Саудитска Арабия, което може да означава напредък именно в тази насока.

Кими Райконен напусна Формула 1 след края на сезон 2009, започвайки авантюра в Световния рали шампионат. Финландецът на няколко пъти отричаше, че възнамерява да се завърне в спорта, но в крайна сметка това може би ще се случи съвсем скоро.

Евентуално идване на "Айс Мен" в Уилямс от друга страна би означавало, че ветеранът Рубенс Баричело ще бъде принуден да потърси различна опция за бъдещата си кариера във Формула 1. Бразилецът все още не е получил предложение за нов контракт, въпреки силното си желание да продължи с Уилямс.

Водещи

Най-четени