Клечеров и Анев завършиха сред първите 30 в Хохфилцен 10.12 | 16:28

Михаил Клечеров се представи най-добре, завършвайки 25-ти, Красимир Анев се класира на 29-то място, а Мирослав Кенанов не завърши

От Мариян Найденов

Българските биатлонисти Михаил Клечеров и Красимир Анев финишираха в топ 30 в преследването на 12.5 километра в австрийския зимен център Хохфилцен, старт от втория кръг за сезона на Световната купа по биатлон.

Клечеров се представи най-добре, завършвайки 25-ти с една грешка в стрелбата и на 1:33.6 минути след победителя Емил Хегле Свендсен от Норвегия.

Красимир Анев се класира на 29-то място с три грешки и с изоставане от 1:48.3 минути, а третият български представител в Хохфилцен - Мирослав Кенанов не завърши. Той се отказа след третата срелба, като най-вероятно става въпрос за някаква контузия.

Победител стана норвежецът Емил Хегле Свендсен. Той направи две грешки в стрелбата , но успя да ги компенсира с много силно бягане, спирайки хронометрите на 33:09.0 минути за 25-тата си победа в кариерата.

На второ място завърши носителят на Световната купа за миналия сезон Тарей Бьо (Норвегия). Той направи една грешка в стрелбата и изостана само с една стотна от секундата от победителя. Бенямин Вегер (Швейцария) завърши трети - на 4.9 секунди зад победителя.

След първите пет старта за сезона, начело в генералното класиране с по 225 точки са Карл Йохан Бергман (Швеция) и Емил Хегле Свендсен, а трети е Тарей Бьо с 205 точки. Досега са минали пет старта

По-късно днес е преследването на 10 километра при жените.

Водещи