Клубовете заплашиха да спрат достъпа на камери до стадионите след 2-ия кръг 08.08 | 14:57

Клубовете от "А" група заплашиха, че ще спрат достъпа на камерите до футболните стадиони, ако до края на втория кръг не получат договора за телевизионните права и банковата гаранция, със сумата, която трябва да бъде платена

От Мариян Найденов

Клубовете от "А" група заплашиха, че ще спрат достъпа на камерите до футболните стадиони, ако до края на втория кръг не получат договора за телевизионните права и банковата гаранция, със сумата, която трябва да бъде платена. Това стана ясно след Общото събрание на Професионалната футболна лига.

"Очакваме БФС и S.V.RSA да ни предоставят договора за телевизионните права и банковата гаранция. Освен това искаме да видим и проектите за договорите между самите клубове и Българския футболен съюз. Ако това не бъде направено, клубовете решиха да не допускат камери на стадионите след втория кръг. Много съжалявам, че на нашата покана не се отзоваха нито Борислав Михайлов, нито Борислав Попов, нито Валентин Михов", заяви президентът на ПФЛ Стефан Капралов, цитиран от БТА.

В момента се обсъжда оферта на стойност 800 хиляди лева, която включва правата за "Б" групите, Суперкупата и турнира за Купата на България. Освен това ще бъде внесен колективен иск от клубовете заради блокираните пари от миналия футболен сезон.

На заседанието на ПФЛ присъстваха изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков, изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков, президентът на Славия Венцеслав Стефанов, Атанас Узунов от Локомотив (Пловдив), както и други представители на елитните клубове в България.

Водещи

Най-четени