Левски не подписа договора за средствата от телевизионните права 15.08 | 18:22

"Сините" не са доволни от условията в договора

От Мариян Найденов

Само Левски не е подписал договора за разпределение на средствата от телевизионни права за новия сезон, съобщи изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков. От отбора не са доволни от условията в договора и ще се борят за получаването на по-сериозна парична сума от останалите отбори в "А" група.

Левски и ЦСКА не искаха да делят парите наравно с останалите клубове, но "червените" са склонили да подпишат споразумението на срещата. Всички други клубове подписаха договора и проблемът с Левски най-вероятно ще бъде решен на среща на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз.

"Ние не сме подписали договора още", призна Константин Баждеков. "Има още неща, които трябва да се дооправят. Всеки отговаря сам за себе си и ние не бяхме съгласни на разпределението по този начин".

"Според нас е справедливо да се даде тежест на клубовете, които ще имат повече излъчени мачове. Мисля, че това е логично. Договорът е за една година, а така и сумата е значително по-малка. Разпределението е такова, каквото беше миналата година. От 16-те клуба 12 приеха разпределението, а 4 - не. Това бяха Левски, ЦСКА, Лудогорец и Черноморец."

"Мисля обаче, че останалите подписаха. Искаме да видим окончателното решение на Изпълкома, защото от срещи няма смисъл, ако предложението е прието предварително. Надявам се да бъдат внесени справедливи промени и тогава да подпишем", обясни Баждеков.

"ЦСКА подписа договора с особено мнение, тъй като Изпълкомът беше взел решение да се разпределят телевизионните права по стария договор", коментира представителят на ЦСКА Венцислав Живков. "Ние с Левски не гласувахме за това разпределение. Нашето предложение беше съвсем друго, а имаше и компромисен вариант от Лудогорец. Тези неща не бяха приети единодушно. Не се разбрахме по процентите, гласуваха всички, а аз и Баждеков бяхме против. Имаше разногласия, но ЦСКА подписа договора."

"От догодина вече всеки ще си заработва толкова, колкото е заслужил. Сега има някакви притеснения, че Левски и ЦСКА ще получат по-малко, но това ще се промени догодина. Останалите сме доволни. Баждеков беше малко против, но той си е в правото", пък бе коментарът на президента на Славия Венцеслав Стефанов.

"Разпределението е добро, защото можеше да няма и такова", пък бе мнението на собственика на четвъртия софийски отбор в елита Локомотив (София) Николай Гигов. "Аз също съм с особено мнение, както и Левски и ЦСКА, защото миналата година играхме цял сезон в безумно време и на осветление. Ние обаче не можем да лишим другите клубове от финансовите средства".

"Подложихме договора на гласуване, защото всеки има различни интереси, различни разходи. Всичко е подписано и очакваме до една седмица да бъде платен първият транш. Нормално е Левски и ЦСКА да искат повече пари, но няма кой да им ги даде. По принцип си има правила и закони в тази държава. Законът за спорта казва така, нашата наредба казва така, също и уставът на футболния съюз, който те са подписали", каза президентът на БФС Борислав Михайлов.

Най-четени