Ден преди старта: Стана ясно кой ще излъчва срещите от А група 05.08 | 11:18

Гледаме мачовете по БНТ и ТВ7

От Мариян Найденов

Днес най-накрая бе сложен край на въпросителните относно това коя телевизия ще предава срещите от българското футболно първенство, след като на съвместна пресконференция на БФС, S.V.-RSA "България", ТВ7 и БНТ 1 за телевизионните права, участващите страни разясниха подробности около новия договор.

На нея стана ясно, че двубоите от А група за сезон 2011/2012 ще бъдат излъчвани от БНТ и ТВ7, с посредничеството на S.V.-RSA "България" на Валентин Михов, а договорът е за една година. На срещата с медиите присъстваха президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов, Валентин Михов, изпълнителният директор на ТВ7 Ивелина Колева и членът на УС на БНТ Бойко Станкушев.

Освен това стана ясно, че в първия кръг ще бъдат излъчени три мача - един по БНТ и два по ТВ7, а след това телевизиите ще се постараят да предоставят на публиката всичките осем мача от всеки кръг. Валентин Михов поясни, че по всяка вероятност ще бъдат излъчвани мачове от Купата на България, както по възможност и от Б групите.

Впоследствие двете телевизии ще се разберат помежду си и с S.V.-RSA "България" точно по каква схема ще бъдат предавани мачовете и за разпределяне на средствата за клубовете след това. Михов също така разкри, че се обмисля възможността и за радио разпространение.

"Днес наистина е добър ден за българския футбол", каза Борислав Михайлов.

Михайлов благодари на "виновниците" за това, казуса с тв правата най-накрая да бъде разрешен. Президентът на БФС също така успокои българските зрители, че БФС няма да се възползва от правото си да прави прозорец за английското първенство и всеки ще може свободно да гледа мачовете от Висшата лига.

"В България всеки е специалист по всичко. Има хора, които мислят не само за финансовата част на футбола, но и за моралната. Вчера вече всичко бе конкретизирано и договорено. В първия кръг ще се излъчат минимум два мача и ще решим за трети, а за останалите 5 ще се разберем как да бъде излъчен сигнал", каза гарантът по сделката Валентин Михов.

Водещи

Най-четени