Котоошу и Даниел Иванов с нови блестящи победи 17.11 | 11:55

Двамата българи вече са с актив от по 4 победи и 1 загуба

От Мариян Найденов

Най-добрият български сумист Калоян Махлянов - Котоошу постигна трета поредна и общо четвърта победа на големия есенен турнир "Кюшю Башьо" във Фукуока (Япония).

В среща от петия кръг 203-сантиметровият исполин избута от дохиото руснака Аран, използвайки любимата си техника - "йорикири". Така Котоошу записа седма победа над този съперник в осем мача досега.

След този успех Калоян излезе на 4-то място във временното класиране с актив от 4 победи и 1 поражение. Лидери са "йокодзуна" Хакухо и "секиваке" Какурю с по пет победи досега.

Както е известно Котоошу се нуждае от положителен баланс в надпреварата или от още поне четири успеха в оставащите си десет срещи, за да запази втория по сила ранг в сумото "одзеки".

В следващия шести кръг утре Махлянов се изправя срещу монголеца Кьокутеньо, срещу когото не познава вкуса на поражението в последните им седем мача.

Другият българин в японското професионално сумо - дебютантът Даниел Иванов-Аоияма също записа победа в двубоя си от петия кръг в долната дивизия и както и Котоошу е с актив от 4 успеха и 1 загуба. Той се наложи над Сагацукаса, а в следващия кръг ще мери сили с бразилския гигант Кайсей.

Водещи

Най-четени