Крисчън Хорнър очаква битка за всяко състезание с МакЛарън 19.03 | 19:32

Отборният директор на Ред Бул вярва, че в Гран При на Малайзия по-различните характеристики в аеродинамиката ще помогнат на тима му да се доближи до МакЛарън

От Мариян Найденов

Отборният директор на Ред Бул Крисчън Хорнър смята, че битката между неговия тим и МакЛарън тази година ще се води състезание по състезание.

След като Себастиан Фетел не бе в състояние на спре устремилият се към победата в Австралия Дженсън Бътън, Хорнър каза, че не очаква световният шампион да демонстрира такава форма през целия сезон.

"МакЛарън винаги се справя добре тук. Мисля, че разликите между отборите са малки, но ще има разлика между началото и края на сезона. Този, който разполага с най-бърза кола и постига най-добри резултати, ще спечели от това", сподели шефът на Ред Бул в Австралия.

Хорнър обаче смята, че Фетел и съотборникът му Марк Уебър не са взели максимума от RB8 в Гран При на Австралия през уикенда, което значи, че на теория те могат да се справят по-добре от МакЛарън в следващите състезания.

"От тестовете през зимата знаем, че МакЛарън са конкурентоспособни. Това се видя и през уикенда. Но нашето темпо беше много близо до тяхното. Знаем какво трябва да подобрим. Този уикенд извлякохме много позитиви с второто и четвъртото място", допълни отборният директор на Ред Бул.

Той вярва, че тази седмица в Гран При на Малайзия, на пистата "Сепанг", по-различните характеристики в аеродинамиката ще помогнат на Ред Бул да се доближи до МакЛарън.

"Смятам, че в Малайзия ще бъде доста по-различно от тук. На "Албърт парк" има къси завои и няма много участъци, в които да се развие скорост. Малайзия предлага такъв вариант. Ще бъде интересно да се види.

Очакваме МакЛарън да са бързи и там, но се надяваме на "Сепанг" да сме в по-добра форма в квалификациите, отколкото тук", завърши Крисчън Хорнър.

Водещи

Най-четени