Кубрат Пулев зарадва малчугани, лишени от родителски грижи 17.11 | 07:22

Големият български боксьор обеща, че ще помага и на местния клуб "Пирин"

От Михаела Ганчева

Големият български боксьор Кубрат Пулев-Кобрата зарадва тази вечер малчуганите от дома за деца, лишени от родителски грижи "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в Благоевград. Пулев, доказал неведнъж, че има и голямо сърце, донесе на малките си приятели лакомства и подаръци, а от тяхно име директорката на дома Евгения Йорданова му подари икона на Света Богородица с Младенеца, за да го закриля и да му носи здраве и успехи.

Малчуганите бяха щастливи не толкова от подаръците, а от възможността са се докоснат, да разговарят и да се снимат с първия български шампион при професионалистите в тежка категория, който на на 22 октомври спечели интерконтиненталната титла на Международната боксова федерация с убедителна победа по точки над американеца Травис Уокър (САЩ).

Кубрат Пулев се срещна в дома и със своя приятел отец Андон Шавулев - свещеникът-треньор в благоевградския боксов клуб "Пирин" и с негови възпитаници. Една от тях е държавната шампионка при жените Таня Илиева, израснала в същия социален дом в Благоевград. Кобрата пожела на децата да учат, да спортуват и да се развиват като Таня, която вече е студентка, работи и продължава да тренира и да жъне успехи на боксовия ринг. "Шанс има за всеки, каза той, без вяра нищо не става", коментира шампионът, цитиран от БТА.

Кубрат Пулев е готов да помага с каквото може и на благоевградския боксов клуб "Пирин". Попитан каква е разликата в усещанията му от 2008 година, когато стана европейски шампион за аматьори, и сега, когато вече е със светавна титла при професионалистите, Кубрат Пулев отговори пред журналисти, че сега е доста по-трудно и по-сериозно. "Но и преди, и сега успях да стана шампион и мисля, че съм напипал формулата за успеха", каза той.

Водещи

Най-четени