Левски победи Локо (Пд) и отново се изравни с шампиона 27.10 | 19:58

"Сините" показаха истинското си лице и пропуснаха разгром над "смърфовете"

От Иво Вецев

Левски постигна 8-а победа във Виктория ФП, след като тази вечер на "Георги Аспарухов" победи с 2:1 срещу Локо (Пд) във второто дерби между София и Пловдив в 10-ия кръг. Преди това в Пловдив Ботев и ЦСКА завършиха 1:1.

"Сините" пропуснаха да разгромят своя съперник, след като направиха изключителни пропуски пред вратата на Господинов. Ромен Ели в 33-ата минута даде аванс на Левски, а в 50-ата Жоао Силва отбеляза дебютния си гол - 2:0. В 60-ата Нуно Пинто си отбеляза нещастен автогол, а до края Карвальо, Рамос, Ангелов и Гаджев направиха и невъзможното, за да пропуснат да вкарат трето попадение.

Победата е изключително важна за Левски, след като Лудогорец допусна нова грешна стъпка и загуби гостуването си на Черноморец с 0:1. Така двата отбора делят първото място в класирането с по 25 точки. Локо (Пд) пък записа първо поражение при Стефан Генов и се намира на

Илиан Илиев беше направил сериозни промени в стартовите си 11, след като Левски загуби дербито с ЦСКА преди седмица. Станислав Ангелов беше върнат в полузащитата за партньор на Влади Гаджев, а мястото му в центъра на терена беше поверено на Даниел Димов.

Като централен нападател пък за първи път започна Жоао Силва, а зад него действаше Базил де Карвальо. По лявото крило започна Илиян Йорднанов, а мястото на Прохазка по дясното крило беше дадено на завърналия се след наказание Рамос.

Три минути след началото на срещата Ромен Ели получи страхотен пас в наказателното поле, но от 5 метра не успя да уцели вратата. Две минути по-късно пък Жоао Силва изпълни пряк свободен удар от над 30 метра, като топката разтресе горната греда пред безпомощния поглед на Господинов.

Левски продължи да реди пропуск след пропуск, след като удар на Карвальо беше спасен, а Силва бе изпреварен в последния момент от Господинов Даниел Димов също пропусна да отбележи след страхотно подаване на Йорданов.

Все пак добрите действия на Левски дадоха резултат и след корнер в 33-ата минута Господинов изби от голлинията удар на Силва с глава, но там беше Ромен Ели, който се разписа за първи път с екипа на "сините".

Минута преди края на първите 45 минути гостите трябваше да изравнят, след като Илиев подари топката на Маламов, подхлъзвайки се на мокрия терен, но същото стори и играчът на "смърфовете", който не се разписа в празната врата.

Второто полувреме започна страхотно за домакините и при бърза контраатака в 50-ата минута Карвальо изведе по чудесен начин Силва, който необезпокояван реализира при дебюта си като титуляр за Левски в първенството - 2:0.

За съжаление на феновете на "Георги Аспарухов" в 60-ата минута Пламен Илиев допусна нова нетипична грешка в своята игра и позволи на Маламов да центрира остро, а Нуно Пинто беше на грешното място и си отбеляза нелеп автогол - 2:1 и "смърфовете" се върнаха в срещата.

Попадението за "смърфовете" даде импулс в играта на Левски, но "сините" регистрираха уникални пропуски. Първо в 70-ата минута Йорданов направи страхотен рейд по лявото крило и пусна в пеналта. Там Марсиньо пропусна за Кристовао Рамос, който стреля силно, но Господинов направи ново прекрасно спасяване.

В минути по-късно Базил де Карвальо направи уникален пропуск, след като беше изведен прекрасно от Рамос, но стреля в аут. След него и Мюлдер се отчете с удар в аут от отлична позиция.

В 74-ата минута голмайсторът на първенството Карвальо отново остана очи в очи с Господинов, но вместо да завърши атаката с гол, той реши да пада в наказателното поле. Дузпа не беше отсъдена, а пропуските на Левски се увеличиха значително минута по-късно, след като и Ангелов реши да не вкарва във вратата на Господинов.

Нова хубава атака в синьо в 78-ата минута завърши с подаване към Влади Гаджев пред наказателното поле, но ударът му по тревата мина встрани от вратата на Локомотив.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно и Левски се върна на победния път, връщайки се отново на върха в класирането заедно с Лудогорец.

Водещи

Най-четени