Легендата Шакийл О'Нийл приключи с баскетбола 02.06 | 10:27

Баскетболистът се сбогува във видео в Twitter със своите фенове

От Краси Киров

Легендата Шакийл О'Нийл обяви своето оттегляне от баскетбола във видео, което самият баскетболист пусна в своя акаунт в Тwitter. 39-годишният център заяви, че е в края на своята 19-годишна кариера и е искал първо на феновете да каже за новината.

"Направихме го - 19 години. Благодаря ви много. Затова казвам на вас първо. Скоро ще се откажа от баскетбола. Обичам ви. Скоро ще говоря повече," казва самият Шак във видеото.

Шакийл О'Нийл стартира своята кариера в Орландо Меджик през 1992 година, когато е избран от "магьосниците" под номер 1 в драфта. През 1996 година Шак отива в Лос Анджелис Лейкърс, където записа най-успешния си период, спечелвайки три титли. През 2004 година О'Нийл преминава в тима на Маями и само две години по-късно печели 4-та си титла в НБА.

Шакийл О'Нийл има цели 15 участия в мача на звездите, като повече от него има само най-добрият реализатор в историята на НБА Карим Абдул Джабар.

Голямата страст на Шакийл О'Нийл е музиката и той има издадени няколко рап албума. Баскетболистът се снима и в няколко прожекции на Холивуд.

Вижте тук видео със сбогуването на легендата на НБА.

Водещи

Най-четени