Лейкърс победи Сакраменто и си осигури второто място на Запад, започва с Ню Орлиънс в плейофите 14.04 | 09:20

Днес редовният сезон в НБА приключи и от 16 април започват плейофите

От Мариян Найденов

Шампионът на НБА Лос Анджелис Лейкърс записа победа със 116:108 при гостуването си на Сакраменто Кингс в последния мач от редовния полусезон в лигата. Срещата бе много оспорвана, като "езерняците" стигнеха до нея след продължение, което пък дойде след тройка на Кобе Брайънт 4.8 секунди преди финалната сирена. В него по-големия опит на шампионите си каза думата и възпитаниците на Фил Джаксън.

Над всички за Лейкърс за пореден път бе Кобе Брайънт, който завърши срещата с най-много точки от всички на игрището - 36, овладя и 9 борби. Ламар Одъм добави 22 точки и 8 брби, а Пау Гасол се отчете с дабъл-дабъл от 18 точки и 13 борби.

За домакините от Сакраменто Маркус Торнтън наниза 33 точки в коша на "езерняците", Тайрик Еванс добави 19, а Самуел Дейлъмбърт се отличи с дабъл-дабъл от 16 точки и 18 борби, но те се оказаха недостатъчни за крайната победа.

След този успех Лос Анджелис Лейкърс си гарантира второто място в Западната конференция преди началото на плейофите в НБА. До последно имаше възможност Кобе Брайънт и компания да бъдат изместени от отбора на Далас Маверикс, който завърши с абсолютно еднакви показатели с Лейкърс - по 57 победи и 25 загуби, но "езерняците" са с по-добра успеваемост в преките двубои.

Така първият съперник на Лейкърс в плейофите ще бъде седмия отбор в конференцията в лицето на Ню Орлиънс Хорнетс. Плейофите започват на 16 април.

Водещи