Чикаго спечели дербито с Бостън и си осигури първото място в Източната конференция на НБА 08.04 | 09:36

"Биковете" се наложиха с 97:81 и си гарантираха първото място в конференцията, след като вече са недостижими на върха с 58 победи и 20 загуби

От Мариян Найденов

Чикаго Булс се наложи с 97:81 над Бостън Селтик в дербито между двата най-добри отбора в Източната конференция на НБА, играно в зала "Юнайтед Център" в Чикаго. Така "биковете" си гарантираха първото място в конференцията, след като вече са недостижими на върха с 58 победи и 20 загуби. Досега те са и вторият най-добър отбор в НБА след лидера на Запад Сан Антонио (60 победи и 19 загуби).

"Биковете" за пореден път доказаха, че са отборът с най-добрата защита в лигата и с чудесна игра във втората част на двубоя, не оставиха шансове на Селтикс за нещо повече в този мач.

Звездата на Чикаго Дерик Роуз бе над всички на игрището, завършвайки с 30 точки и 8 аиситенции, Луол Денг добави 23 точки, а Карлос Бузър се отчете с дабъл дабъл от 14 точки и 12 борби.

За гостите от Бостън Пол Пиърс завърши едва с 15 точки, Кевин Гарнет също се представи под нивото си, отбелязвайки само 10, толкова успя да вкара и Джеф Грийн.

След тази победа Чикаго затвърди лидерската си позиция в Източната конференция, като "биковете" са с баланс от 58 победи и 20 загуби. Бостън е на втора позиция с 54 успеха и 24 поражения, като "келтите" може да бъдат изместени от Маями, които сас абсолютно същите показатели.

В другия мач от НБА, който се игра тази нощ пък Портланд се наложи с 98:87 при гостуването си на Юта Джаз и излезе на 6-та позиция на Запад. "Джазмените" пък са на 11-о място и нямат шансове да играят в плейофите.

Водещи