Лейкърс се върна на пътя на победата след успех над Сан Антонио 13.04 | 09:19

"Езерняците" се наложиха със 102:93 в дербито между двата най-добри отбора в Западната конференция на НБА

От Мариян Найденов

Лос Анджелис Лейкърс се наложи със 102:93 при домакинството си на Сан Антонио в дербито между двата най-добри отбора в Западната конференция на НБА. Така "езерняците" прекъснаха негативната си серия от 5 поредни загуби. За "шпорите" пък това бе първа загуба в последните им 5 мача.

Успехът на домакините обаче бе помрачен от контузията на центъра Андрю Бинъм, който настъпи крака на противников играч по време на втората част и получи травма в коляното. Все още не се знае доколко сериозна е контузията му, но ако Бинъм не играе в плейофите - това ще бъде голям удар за "езерняците", защото той е един от най-важните им играчи в защита.

Над всички за Лейкърс за пореден път бе звездата им Кобе Брайънт, който завърши срещата с най-много точки от всички на игрището - 27. Ламар Одъм добави 23 точки и 7 борби, а Пау Гасол се отчете с дабъл-дабъл от 17 точки и 17 борби.

Старши-треньорът на Сан Антонио Грег Попович бе дал почивка на част от основните си състезатели и участие в мача не взеха Тим Дънкан, Ману Джинобили и Тони Паркър. В отсъствието на звездите на тима, най-полезен за "шпорите" бе Гари Нийл с 16 точки, Мат Бонър добави 13, а ДеХуан Блеър се отличи с дабъл-дабъл - 12 точки и 11 борби.

Преди последните мачове от редовния сезон утре, Сан Антонио не може да бъде изместен от лидерската позиция в Западната конференция, като "шпорите" спорят единствено с първенеца на Изток - Чикаго, кой от двата отбора ще завърши редовния сезон с най-добри показатели. В момента "биковете" и "шпорите" са с по 61 победи и 20 загуби. В последните си мачове преди плейофите Чикаго посреща Ню Джърси, а Сан Антонио гостува на Финикс.

При Лейкърс въпросът за второто място в конференцията още стои, защото те са с еднакви показатели с Далас - по 56 победи и 25 загуби и всичко ще бъде решено след последните им мачове утре, когато Далас посреща Ню Орлиънс, а "езерняците" гостуват на Сакраменто.

Ето и всички резултати от мачовете в НБА, играни тази нощ:

Ню Йорк - Чикаго 90:103 
Портланд - Мемфис 102:89 
Лос Анджелис Лейкърс - Сан Антонио 102:93

Водещи

Най-четени