Лион и Реал Мадрид си размениха по гол на "Стад Жерлан" 22.02 | 23:39

Испанският гранд достигна до добър турнирен резултат, седмици преди реванша на "Сантяго Бернабеу"

От iNews.bg

Отборите на Олимпик Лион и Реал Мадрид завършиха наравно 1:1 в първи 1/8-финален двубой помежду си, игран тази вечер на ст. "Стад Жерлан" в Лион. Бафетимби Гомис и Карим Бензема реализираха попаденията за своите отбори, а двете единайсеторки оставиха отворен реванша на "Сантяго Бернабеу" на 16 март.

За Реал Мадрид това бе и край на негативната серия от три поредни поражения на този стадион, която стряскаше съня на всички почитатели на "кралския клуб" преди мача.

Двубоят започна предпазливо от страна на двата отбора, като в по-голямата част от първите 45 минути чистите положения за отбелязване на гол липсваха. Лион и Реал Мадрид действаха повече с мисъл за собствената си сигурност в отбрана, като на "Стад Жерлан преобладаваше физическата битка.

В 31' звездата на "кралския клуб" Кристиано Роналдо получи възможност да изпълни един от специалитетите си, заставайки зад топката за изпълнение на пряк-свободен удар. Коженото кълбо тупна коварно пред Уго Лорис, но талантливият страж на френския национален отбор се намеси добре и успя да отрази.

Три минути по-късно се стигна и до най-сериозния пропуск за първото полувреме, когато Лион пропусна стопроцентов шанс да открие резултата в своя полза. "Хлапетата" осъществиха образцова контраатака в половината на Реал, а центриране на Мишел Бастош не бе отразено по най-добрия начин от Икер Касияс. Топката попадна право в Гомис, но таранът на Лион не намери очертанията на вратата, стреляйки в аут от изгодна позиция.

Второто полувреме стартира вихрено за гостите от Реал Мадрид, които на два пъти удариха греди в разстояние на пет минути игра. Първи това стори най-скъпият футболист в света – Кристиано Роналдо, който изстреля истински снаряд от пряк-свободен удар, срещнал гредата зад безпомощния Уго Лорис. Мигновенно след това шансът отново кацна на рамото на домакините, след като Серхио Рамос с глава намери напречната греда зад Лорис.

Резултатът на "Стад Жерлан" все пак бе открит след 65 минути игра, а по ирония на съдбата точен в мрежата на Лион бе бившият футболист на френския клуб - Карим Бензема. Нападателят реализира във вратата на Уго Лорис едва секунди, след като се появи в игра, възползвайки се от слаба игра в защита от страна на домакините.

Възпитаниците на треньора Клод Пюел обаче не свалиха гарда и потърсиха изравнително попадение, до каквото все пак съумяха да достигнат десет минути преди последния съдийски сигнал. В 83' "хлапетата" изпълниха статично положение пред вратата на Икер Касияс, а най-високо от всички скочи капитанът на Лион Крис. Бразилският бранител отклони топката право към Гомис, който се реваншира за пропуска си през първата част и изравни за крайното 1:1.

Така Реал Мадрид си тръгва от Лион с отличен турнирен резултат преди реванша в Испания, докато наставникът на домакините Клод Пюел ще трябва да намери добър начин, по който да неутрализира негативния за неговия отбор изход от срещата.

Водещи