Локо (Пловдив) засили Етър към долната дивизия 20.04 | 21:35

"Смърфовете" с лесно 3:0 над аутсайдера

От Иво Вецев

Локомотив Пловдив нямаше особени проблеми срещу запътилия се към Б група Етър (Велико Търново) и победи интернационалния отбор с 3:0 на своя "Лаута" в късен мач от 23-ия кръг на NEWS7 българско първенство.

Срещата започна с надмощие на домакините, което беше материализирано рано в 20', когато Тодор Тимонов даде отличен пас на Диего, който нямаше проблеми да преодолее вратаря на гостите Бак - 1:0.

Футболистите на Етър бяха видимо изнервени от ситуацията на терена и си изкарваха жълт картон след жълт картон, а до края на полувремето темпото в играта беше силно понижено и повече голове не паднаха.

Бак се превърна в герой за своите, след като спаси няколко положения на Абушев и Диего на старта на втората част, но в същото време заради него Етър загуби категорично срещата. В 70' той удари противников футболист без топка и беше изгонен с директен червен картон, а от там нататък домакините разбиха своя противник.

В 81' Диего намери чудесно Котев в наказателното поле, а защитникът се възползва от неориентирания резервен страж Петков и с глава го прехвърли красиво за 2:0. Само 2 минути по-късно резервата Мирчев вкара за 3:0 с блестящ удар от 16 метра.

Благодарение на победата "смърфовете" спокойно могат да доиграят шампионата, като имат 15 точки преднина пред Локо (Сф), който е първият отбор под чертата на изпадащите отбори. Пловдивчани имат 35 точки и се намират на 7-о място.

Етър пък има тежка задача да се спаси, след като при оставащи 7 двубоя има в актива си 16 точки, а за да излезе от зоната на изпадащите трябва да се справи със съпротивата на Миньор, Монтана, Локомотив, Ботев Враца, Черно море и Пирин.

Водещи

Най-четени