Лотар Матеус остава начело на България до Мондиал 2014 11.08 | 14:16

Германският специалист ще подпише нов двегодишен договор като национален селекционер на България, съобщи президентът на БФС Борислав Михайлов

От Мариян Найденов

Лотар Матеус ще подпише нов двегодишен договор като национален селекционер на България. Новината съобщи президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов при завръщането на "трикольорите" на летище "София" след контролата с Беларус в Минск, загубена с 1:0. Това означава, че германският специалист ще води националите в квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014 година.

Михайлов разкри, че двамата са постигнали устна договорка преди срещата с Беларус снощи, като се очаква Матеус да подпише новия си договор в най-скоро време. Президентът на БФС каза още, че оттук нататък наставникът започва работа с по-дълга перспектива и ще преценява как ще развива националната формация на страната.

"Казах ви, че ще има новина, а Матеус остава селекционер за още две години. Предстои официално да подпише договор. Той ще решава кои футболисти да вика и как да работи. Решението бе взето преди мача, но няма да го променим", каза Михайлов.

Самият Матеус също потвърди новината и обяви, че в близките дни ще запознае Борислав Михайлов по-обстойно с идеите си.

"Говорихме за бъдещето на националния отбор, за идеите ни. Мисля, че и двете страни са доволни. Когато дойде времето да подпишем договора, ще ви бъдат оповестени и подробностите, както и всичко ще бъде представено пред медиите", каза германецът.

Водещи

Най-четени