Ферари представи новия си болид F150 28.01 | 12:45

В тима са убедени, че ще се представят по-добре от миналата година и ще вземат титлата

От Краси Киров

Ферари представи тази сутрин новия си болид F150, с който пилотите на тима ще се състезават през новия сезон. Името на болида идва от това, че тази година ще се честват 150 години от обединението на Италия.

Ферари са първите, които представиха своя нов болид. Новата кола е по-висока отпред, което позволява на въздуха на навлиза под колата. Самият пилот пък е малко по нависоко. Също така отстрани на болида има издутини заради системата КЕРС.

Задната част на болида е тази, която се различава повече от миналогодишния болид. Задното крило е подобрено с новите изисквания на ФИА. Също така дифузьора е напълно различен заради новите правила.

Този сезон ще бъде най-дългия в календара на Формула 1 досега, като освен това ще има и нови правила. Системата КЕРС се завръща, като другата разлика е в задните крила на болидите.

Двамата пилоти на тима Фернандо Алонсо и Фелипе Маса вдигнаха платното над автомобила за радост на феновете, дошли на представянето в базата на тима Маранело. Въпреки мъглата сутринта Алонсо ще има шанс първи да се качи в новото Ферари днес следобед. Утре се очаква Фелипе Маса да направи своите първи обиколки.

"Ние сме готови за това предизвикателство. 2010 година бе невероятна за мен. Това бе първата ми година във Ферари и аз открих един чудесен отбор и чудесна среда. Това е много приятно за мен," заяви Алонсо след като показа новото F150.

"2011-та година ще бъде много важен момент за мен с нови предизвикателства, с нови правила. Пилотите ще трябва да се адаптират в новия начин на каране. За пример ще дам използването на системата КЕРС, но мога да кажа, че тази кола е плод на един труд, който тече от месеци от всички механици, инженери и всички, които работят за Ферари," добави двукратният световен шампион.

Босът на тима Стефано Доменикали добави, че наистина очаква по-добър сезон за Ферари особено след разочарованието в края на миналия.

"Мога да обещая, че ще се представим по-добре. Всички сме по-мотивирани и се надяваме да спечелим двете титли," заяви Доменикали.

Фелипе Маса също сподели, че за да си пилот на Ферари трябва да си свикнал с напрежението.

"Винаги има напрежение, когато караш за Ферари, но специално за мен последната година бе трудна. Затова искам тази година да започна с положителни резултати."

"Има много нови неща този сезон и трябва да навлезем много бързо. Щастлив съм да стартирам тестовете тази година и искам да ставам по-добър с времето," сподели Маса.

Водещи

Най-четени