Лотус Рено се спря на три имена за заместник на Кубица 08.02 | 20:26

Бруно Сена, Витантонио Лиуци и Ник Хайдфелд са фаворити за мястото на катастрофиралия поляк

От iNews.bg

Един измежду Бруно Сена, Витантонио Лиуци и Ник Хайдфелд ще бъде заместникът на претърпелия зловеща катастрофа Роберт Кубица в тима на Лотус Рено за 2011 г., бе потвърдено днес.

Кубица стана жертва на сериозен сблъсък по време на участието си в рали състезание през уикенда, като пред поляка стои дълъг и продължителен път към пълно възстановяване. Тим шефът на Лотус Рено Ерик Булие от своя страна довери, че в Енстоун вече са се спрели върху имената на възможните заместници на поляка.

"Търсим заместник на Кубица. Имената, които се обсъждат в момента, са тези на Витантонио Лиуци, Ник Хайдфелд и Бруно Сена", разкри Булие.

Британският медиен гигант BBC от своя страна съобщава, че днес е имало проведени разговори между Лотус Рено и 33-годишния Хайдфелд, който понастоящем не е обвързан с ангажимент към друг тим. Същото може да се каже и за Витантонио Лиуци, загубил мястото си в редиците на Форс Индия след края на миналия сезон.

По-различна е ситуацията около Бруно Сена, който понастоящем има парафиран контракт като резервен пилот на Лотус Рено. Дали обаче племенникът на легендарния Айртон Сена разполага с нужния потенциал, за да седне на мястото на Роберт Кубица, това далеч не е ясно.

Засега от антуража на Ник Хайдфелд отказаха коментар по случая, докато на обратния полюс бе Тонио Лиуци. Италианецът пожела бързо оздравяване на Роберт Кубица, но не пропусна и да заяви в прав текст, че е готов да се отзове, ако получи покана от Лотус Рено.

Апетити към овакантеното място в тима прояви и младият немски пилот Нико Хюлкенберг, който наскоро подписа договор като резервен пилот на Форс Индия. През миналата година Хюлкенберг се състезаваше за Уилямс, но контрактът му не бе подновен, въпреки изненадващо спечеления от него полпозишън на старта в Бразилия.

Водещи