Отборите във Формула 1 изразиха подкрепата си към Кубица 10.02 | 15:28

Пилотът на Лотус Рено не бе забравен по време на днешните тестове в Херес

От iNews.bg

Отборите във Формула 1 изразиха своята подкрепа към претърпелия ужасяваща катастрофа пилот на Лотус Рено Роберт Кубица, който продължава да се намира в италианската болница "Санта Корона".

Полякът стана жертва на зловещ инцидент през миналия уикенд, докато участваше в любителско рали състезание на Ботуша. В следствие на катастрофата Кубица получи множество тежки травми и фрактури, а дясната му ръка за малко не бе ампутирана.

Днес обаче той не бе забравен от своите колеги, които стартираха в Херес вторите за тази година официални тестове във Формула 1. Всеки един от болидите, появил се на пистата в Испания, съдържаше написано послание на полски език - "Szybkiego powrotu do zdrowia Robert", или иначе казано - "скоростно оздравяване, Роберт".

Асоциацията на отборите във Формула 1 - FOTA, също изрази моралната си подкрепа към талантливия поляк, публикувайки специално съобщение на своята уеб страница.

Подкрепата на Формула 1 към Роберт Кубица бе съпътствана и от положителни новини, дошли от болница "Санта Корона" в Италия. Полският състезател напусна интензивното отделение на сградата, след като състоянието му продължава да се подобрява.

Утре той ще се подложи на втора операция, целта на която ще бъде третиране на контузените му крак и раменна кост. В понеделник ще бъде опериран и лакътя на едната му ръка. Очаква се всяка една от хирургичните интервенции да продължи около четири часа.

Италианските медии от своя страна съобщават, че ако всичко с поляка се развие по план, то има шанс той да бъде изписан от болницата в края на следващата седмица.

Водещи