Люис Хамилтън се съмнява в дългосрочното бъдеще на Ред Бул 22.03 | 15:56

Британският пилот отново отхвърли вариaнт да премине в редиците на световния шампион

От iNews.bg

Пилотът на МакЛарън Люис Хамилтън отново даде ясен отговор на въпроса, дали би обмислил евентуално преминаване в редиците на световния шампион Ред Бул в близко бъдеще.

Наскоро шефът на "биковете" Крисчън Хорнър сподели мнение, че Хамилтън "едва ли би понесъл още една нулева година" с МакЛарън, определяйки го и за един от най-добрите пилоти във Формула 1 за настоящия момент.

Световният шампион за 2008 обаче изрази съмнения в дългосрочното бъдеще на Ред Бул, който за момента се ползва с мощната подкрепа на собственика Дитрих Матешиц.

"Ред Бул не са автомобилен производител, те са компания за напитки. Тук говорим за противопоставяне на тяхната история с тези на Ферари и МакЛарън", заяви Хамилтън пред Guardian.

"Не зная какъв е планът им, но нашият отбор работи върху това да се превърне в още по-голям производител, какъвто е Ферари. Виждам МакЛарън като част от бъдещето на Формула 1 за невероятно много време напред. Това е състезателен тим от чисто тесто", добави британецът.

Въпреки прогнозите, че Ред Бул отново ще доминира във Формула 1 и през 2011, Хамилтън не е чак толкова убеден в това.

"Сигурен съм на сто процента, че нито МакЛарън, нито Ферари ще позволят това да се случи", заяви той. "Ред Бул не са тук от толкова много време, колкото нашите отбори".

Водещи

Най-четени