Пилотите на МакЛарън оптимисти за първия старт в Австралия 24.03 | 14:45

Дженсън Бътън и Люис Хамилтън смятат, че новият болид ще бъде много по-добър в първото състезание от сезона в Австралия, отколкото в предсезонните тестове

От Мариян Найденов

Пилотите на МакЛарън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън са оптимистично настроени, че новият болид ще бъде много по-добър в първото състезание от сезона в Австралия, отколкото в предсезонните тестове.

Британският отбор реши да се състезава на пистата "Албърт парк" с по-опростена изпускателна система, заради проблемите, които имаха заради радикалния дизайн на тази система в тестовете. В МакЛарън се надяват, че това ще им помогне да постигнат по-добър резултат.

Дженсън Бътън е убеден, че тази промяна ще му помогне да подобри представянето си от разочароващите за него предсезонни тестове.

"С новата изпускателна система, ако всичко върви по план и още няколко подобрения по колата, се надяваме на добро представяне. Ще трябва да изчакаме и да видим, дали това ще бъде достатъчно, за да бъдем конкурентоспособни на водещите отбори, но при всички случаи този подход ми харесва. Доволен съм, че подхождаме агресивно с тази нова изпускателна система", каза Бътън.

"Ако целта ни е само да спечелим някакви точки, мисля, че това е напълно погрешно отношение. Това не би било добре за момчетата, които работиха по колата цяла зима. Агресивният подход е добър подход", добави световният шампион за 2009 година.

Съотборникът на Бътън в МакЛарън Люис Хамилтън също похвали усилията, които полагат в отбора, за да подобрят ситуацията преди първото състезание за сезона.

"Ние винаги сме се изправяли пред трудности и предизвикателства, но гледаме положително на това. Това, което ми харесва е, че виждам, че момчетата не се предават и не казват, че това е всичко, с което разполагаме и трябва да се справяме с него, а правят всичко възможно да подобрят болида", каза Хамилтън.

"Дойдохме тук с надеждата, че няма да сме много назад в сравнение с другите. Аз съм печелил поне по едно състезание във всеки сезон, когато съм се състезавал, така че сме способни да се справим с всякакви обстоятелства и да печелим състезания.

Може би този уикенд няма да бъдем в първата редица, но това не означава, че след едно, две или три състезания, няма да се борим за първите места", каза още Хамилтън.

Водещи

Най-четени