МакЛарън се прицели в трета поредна победа 04.08 | 17:45

Британският тим отново ще гони успеха на легендарната "Спа", търсейки първи хеттрик от победи от 2008 насам

От Константин Симидчийски

Успехът води след себе си още жажда за такъв, а след двете поредни победи, които пилотите на МакЛарън записаха в Германия и Унгария, целта на британците е осъществяването на своеобразен хеттрик по време на Гран при на Белгия на легендарната "Спа" в края на този месец.

Кратка справка показва, че МакЛарън не е постигал три поредни победи от 2008 насам, но сега Люис Хамилтън и Дженсън Бътън са твърдо решени отново да се борят докрай за успеха. Бътън, който спечели битката на "Хунгароринг" преди четири дни, отпразнувайки своето състезание номер 200 в кариерата си, заяви:

"Спечелихме три от последните пет старта. Всеки един от нашите преки съперници (Ферари и Ред Бул, б.а.) успя да го стори само по веднъж през това време, което ни подсказва, че вършим нещата както трябва", коментира Бътън.

"Победата на Люис в Германия и моят успех в Унгария доказват, че МакЛарън дава сериозен отпор, търпи развитие и предизвиква останалите с автентичната бързина на болидите си. Ще презаредим батериите си и ще се отправим към "Спа", добави световният шампион за 2009.

Люис Хамилтън от своя страна не скри вълнението си от предстоящите в календара състезания до края на сезона.

"Очакват ни посещения на някои наистина специални писти, каквито са "Спа", "Монца", "Сузука" и "Интерлагос". Те са едни от най-великите в този спорт", сподели Хамилтън.

"Когато си там, наистина можеш да почувстваш душата и историята на тези трасета. Очаква ни оспорван и драматичен път до последното състезание в Бразилия. Нямам търпение отново да стартираме".

Понастоящем Люис Хамилтън изостава на 88 точки зад лидера в генералното класиране Себастиян Фетел, докато Дженсън Бътън е на дистанция от 100 зад настоящия световен шампион.

"Останаха 200 точки за печелене до края, като започвам всяко едно състезание вярвайки, че мога да стигна до максимума", заяви Хамилтън.

Съотборникът му Дженсън Бътън пък не пожела да отпише шансовете си за втора световна титла, въпреки големия пасив спрямо Фетел. "Очаква ни голямо предизвикателство, но аз обичам предизвикателствата. Никога не се предавам, тъй че ще видим какво ще стане. Мисля състезание за състезание, а в края на годината ще видим кой къде е по отношение на точките", каза британецът.

Водещи

Най-четени