Манчестър Юнайтед иска да окичи златните медали още след седмица 09.05 | 11:26

"Червените дяволи" гостуват на Блекбърн, ще търсят победа и титла още там

От iNews.bg

Живата легенда на Манчестър Юнайтед Райън Гигс призова своите съотборници да останат концентрирани още няколко седмици, за да си осигурят и чисто математически рекордната в цялата история на английския футбол 19-а титла. Вчера "червените дяволи" надиграха основния си преследвач Челси с 2:0 на своя "Олд Трафорд" и се нуждаят само от една точка в оставащите два кръга, за да бъдат коронясани за шампиони на Англия.

"Направихме огромна крачка към рекордната титла. Математически все още не сме шампиони, но определено се намираме изключително близо. Сега просто трябва да довършим работата си докрай и се надявам, че това ще се случи още през следващата седмица", коментира Гигс.

Манчестър Юнайтед ще гостува на Блекбърн на 14-и май в търсене на шампионската точка, а при евентуален неуспех момчетата на сър Алекс Фъргюсън ще имат и още една възможност, която изглежда далеч по-удобна - домакинство на Блекпул на 22-и май. През миналата година "червените дяволи" не успяха да победят Блекбърн като гост и това до голяма степен им коства титлата, която отиде на "Стамфорд Бридж". Сега обаче на Гигс и компания ще им бъде достатъчно дори и равенство.

"Гостуванията на този стадион винаги са били много трудни. Ние обаче сме амбицирани да станем шампиони още там, тъй като очаквам изключително голям брой наши привърженици да пътуват и да присъстват на този двубой. Атмосферата ще бъда брилянтна - там винаги е така. Със сигурност няма да играем за равенство, ще търсим победа, за да си гарантираме златните медали както подобава на такъв клуб", допълни уелското крило.

Намиращият се в перфектна форма Райън Гигс продължава да изумява всички привърженици на футбола по света с невероятната свежест и острота, която до голяма степен доведе и до почти сигурния триумф на Юнайтед във Висшата лига. Вчера Гигс асистира по чудесен начин на Неманя Видич за второто попадение на тима, което се оказа и победно.

37-годишният футболист дебютира за "червените дяволи" преди повече от 20 години, като през онзи период тимът на Ливърпул имаше 18 титли срещу скромните 7 на Манчестър Юнайтед. Сега обаче уелската звезда е на път да донесе на своя тим 19-о отличие, което да го направи и най-успешния клуб на Острова.

"Със сигурност преди 15 или 20 години никой не е предполагал, че нещата могат да стигнат толкова далеч. За клуба и за мениджъра това е едно уникално, страхотно постижение - да надвиеш по брой отличия вечния си съперник. Близо сме и ако успеем, ще направим нещо наистина много специално", завърши Гигс.

Водещи

Най-четени