Марк Уебър най-бърз в първата тренировка във Валенсия 24.06 | 12:53

Австралиецът даде най-добро време на първата свободна тренировка преди Гран при на Европа, Фетел остана 16-и

От Краси Киров

Пилотът на Ред Бул Марк Уебър бе най-бърз по време на първата свободна тренировка преди Гран при на Европа на пистата във Валенсия

Австралийският пилот записа време от 1.40.597 минути, като това му даде преднина от почти цяла секунда пред втория в класирането Виталий Петров от Рено. Трети завърши Фернандо Алонсо от Ферари, който остана само на 8 хилядни от руснакът.

Зад тях се нареди пилотът на МакЛарън Люис Хамилтън, който бе на повече от секунда зад Уебър. Ник Хайдфелд остана пети, като направи по-добро време от Фелипе Маса и Дженсън Бътън.

Лидерът в класирането Себастиян Фетел не успя да се представи добре на тази тренировка, като остана на 16-то място с време 1.42.941 минути.

Нико Хюлкенберг от тима на Форс Индия се представи много добре в първата част на тренировката, но по време на 7-мата си обиколка се удари в стената на 12-ти завой и не успя да продължи добрата си серия от обиколки.

Днешната тренировка бе почти без инциденти, което позволи на всички пилоти да видят на какво са способни техните коли, както и да се види до колко са издръжливи гумите на Пирели на тази писта. Единственият сериозен инцидент бе предизвикан от Тимо Глок от отбора на Върджин, но той стана в самия край на тренировката, като нямаше особено голямо значение.

Водещи