Фетел най-бърз преди квалификацията за Гран При на Европа 25.06 | 13:24

Световният шампион даде заявка за поредно силно представяне през сезона, Алонсо и Маса допълват тройката

От Краси Киров

Световният шампион Себастиан Фетел се представи на ниво в третата тренировка преди квалификациите и записа най-бързо време на пистата във Валенсия - 1:37.258 минути, с което подобри рекорда си от миналата година и регистрира най-доброто постижение на трасето в историята на Формула 1.

На 42 стотни от лидера остана Фернандо Алонсо, а съотборникът му във Ферари Фелипе Маса се нареди на трета позиция с изоставане 0.582 секунди от испанеца. Марк Уебър имаше проблеми със свръхзавиване още в началото на сесията и остана четвърти, а победителят от Гран При на Канада Дженсън Бътън даде пето време.

Нико Розберг се движеше без никакви проблеми в първия сектор и временно дори бе водач, но в крайна сметка остана шести, следван от Люис Хамилтън и колегата си от Мерцедес Михаел Шумахер. Пилотите на Рено Витали Петров и Ник Хайдфелд допълниха десетката и донесоха усмивки в лагера на френския състав.

Камуй Кобаяши записа 14-то време, след като във финалната си бърза обиколка се блъсна в бариерите около пистата на последния завой и повреди предното си крило. Съотборникът му в Заубер Серхио Перес се класира 12-ти, а състезателите на Форс Индия направиха впечатляващи обиколки и се наредиха съответно Адриан Сутил 11-ти и Пол Ди Реста 13-ти.

От фаворитите за място на подиума утре най-слаби резултати без съмнение записаха пилотите на МакЛарън, които ще трябва да демонстрират сериозен прогрес в квалификациите. Като цяло всички отбори прекараха достатъчно време на пистата с медиум гумите на Пирели, без да се оплачат сериозно от някакви проблеми.

Квалификацията за Гран При на Европа започва от 15:00 часа българско време.

Водещи