Михаел Шумахер отписа шансовете на Мерцедес за успех в Испания 25.06 | 09:24

Шумахер и Розберг признаха превъзходството на съперниците от Ред Бул и Макларън за Гран При на Европа

От Краси Киров

Пилотът на Мерцедес Михаел Шумахер смята, че неговият отбор няма необходимата бързина, за да достигне до място на подиума на състезанието за Гран При на Валенсия този уикенд.

Шумахер, чиято най-добра обиколка бе с 0.347 секунди по-бавна от най-бързия във втората тренировка Фернандо Алонсо от Ферари смята, че само късмет може да позволи на неговия тим да се класира на първите три места.

"Забравете за подиума, не сме достатъчно силни за това. Ферари са много добри, а ние сме зад Макларън и Ред Бул. Ако имаме късмет, може да минем пред някой от тях, но това ще бъде по-скоро въпрос на шанс".

"Не мисля, че скоростта ни е достатъчно добра. Едно нещо е да се представиш добре в една обиколка и съвсем друго - да поддържаш силно темпо в хода на цялото състезание", добави немецът.

Съотборникът на Шумахер в отбора на Мерцедес Нико Розберг изрази сходно мнение след двете 90-минутни тренировки. Той завърши на осмо място при тренировката следобед, на секунда зад лидера Алонсо.

"Сутринта беше по-трудно. Загубихме време заради някои недостатъци на болида. Не сме доволни от равносметката. Има толкова много неща, свързани със системата КЕРС и новите правила, които правят надпреварата по-трудна", заяви Розберг.

Водещи