Марк Уебър най-бърз в първите две свободни тренировки преди Гран при на Малайзия 08.04 | 12:08

Пилотът на Ред Бул не остави шансове на конкурентите си, изпреварвайки втория Люис Хамилтън (МакЛарън) с цели 1.66 секунди

От Методий Методиев

Пилотът на Ред Бул Марк Уебър даде най-добри времена в двете първи свободни тренировки преди старта за Голямата награда на Малайзия идната неделя. Австралиецът изпревари болидите на МакЛарън, показвайки завидно темпо и в двете тренировки, оставяйки зад гърба си слабия старт на сезона в Мелбърн.

В първата тренировка Уебър записа време от 1:37.651 минути, завъртайки 22 обиколки на пистата "Сепанг". Зад него остана Люис Хамилтън с МакЛарън на 1.66 секунди зад пилота на Ред Бул с 16 направени обиколки. Третото място пък бе за ветерана Михаел Шумахер с Мерцедес, който завъртя 29 обиколки и даде време с 2.1 секунди по-слабо от това на Уебър.

Двете Ферари-та на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо останаха съответно с 6-о и 9-о време в тренировката, а съотборникът на Хамилтън в МакЛарън Дженсън Бътън се нареди 15-и. Световният шампион и победител в първото гран при от настоящата кампания Себастиян Фетел завърши на 4 секунди зад съотборника си в Ред Бул, заемайки незавидното 17-о място.

Във втората тренировка отново Уебър зададе темпото. Този път неговото време бе още по-добро- 1:36.876 минути. Втори на едва 5 хилядни остана Дженсън Бътън, следван от съотборника си Люис Хамилтън, който остана на 0.13 секунди от времето на Уебър. Себастиян Фетел направи доста по-добро каране от първата тренировъчна сесия и се нареди четвърти на 0.21 секунди от победителя.

Четиримата бяха следвани от Михаел Шумахер и Фелипе Маса, които се наредиха 5-и и 6-и.

Утре са последните свободни тренировки преди квалификацията за място на стартовата решетка за второто Гран при за сезона.

Водещи

Най-четени