Марк Уебър с най-добро време във втората тренировка 22.07 | 17:01

Австралиецът остави зад себе си победителя от първата сесия Фернандо Алонсо, а трети се нареди неговият съотборник и световен шампион Себастиян Фетел

От Константин Симидчийски

Австралийският пилот на Ред Бул Марк Уебър регистрира най-добро време в следобедните тренировки на пистата Нюрбургринг, след като записа бърза обиколка за впечатляващите 1:31.711 минути. Втори остана победителят от първата сесия Фернандо Алонсо, който изостана със 168 хилядни, а Себастиян Фетел отново не успя да падне под 1:32 минути и остана трети с резултат 1:32.084 минути.

Фелипе Маса финишира с четвъртото по сила постижение, следван от пилотите на Мерцедес, като този път Михаел Шумахер изпревари съотборника си Нико Розберг. Люис Хамилтън завърши седми в един доста неуспешен ден за МакЛарън, след като Дженсън Бътън дори не влезе в десетката и остана 11-ти. Състезателите на Рено Ник Хайдфелд и Виталий Петров изпревариха шампиона от 2009-та година, а на десето място финишира Адриан Сутил със своя Форс Индия.

Марк Уебър записа най-доброто постижение в петък със своята бърза обиколка, която бе с половин секунда по-добра от резултата му през 2009-та година, когато спечели полпозишън и в последствие извоюва първата си победа във Формула 1.

Австралиецът активираше подвижното си задно крило на всички възможни места на пистата, докато записваше най-скоростната си обиколка, но както е известно, в неделя в само една част от пистата ще е позволено използването на DRS. Това означава, че Ред Бул искаха да разберат как ще се представят меките гуми в сравнително студените условия - температурата на пистата бе едва 24 градуса. По всичко личи, че ще отнеме поне две-три обиколки, преди гумите да се загреят достатъчно за постигане на оптимални резултати на трасето.

Водещи

Най-четени