Фернандо Алонсо най-бърз в първата тренировка на "Нюрбургринг" 22.07 | 13:03

Испанският пилот единствен слезе под 1:32 минути на немското трасе и показа, че се намира във върхова форма

От Краси Киров

Двукратният световен шампион и победител от Гран при на Великобритания Фернандо Алонсо се представи най-добре на първата петъчна тренировка на пистата Нюрбургринг преди състезанието за Голямата награда на Германия в неделя.

Пилотът на Ферари спря хронометрите на 1:31.894 в най-бързата си обиколка на пистата и успя да съкруши конкуренцията в лицето на Ред Бул. Испанецът беше единственият, слязъл под 1:32 минути на немското трасе и показа, че се намира във върхова форма. Ферарито на Алонсо пък разви най-бърза средна скорост - 201.676 км/ч, което също бе с цял километър повече от постижението на състезателите на Ред Бул.

Марк Уебър записа второ време в тестовете и изостана с 323 хилядни от лидера, но все пак се представи по-добре от съотборника си Себастиян Фетел, който се класира трети с пасив от 374 хилядни в сравнение с водача Алонсо.

Фелипе Маса успя да се пребори с конкуренцията на МакЛарън и се нареди на 4-та позиция с време 1:32.681, като зад него се наредиха Люис Хамилтън и Дженсън Бътън, които регистрираха изоставане съответно 1.102 и 1.734 от лидера Алонсо.

Пилотите на Форс Индия направиха отлично впечатление с представянето си с меките гуми на Пирели и се наредиха съответно Адриан Сутил осми и Нико Хюлкенберг девети. Състезателите на Мерцедес също влязоха в челната десятка, като Нико Розберг се класира седми, а Михаел Шумахер - десети.

За пореден път Ник Хайдфелд разочарова със своето Рено и остана едва 15-ти, а колегата му във френския тим Виталий Петров остана 11-ти. Серхио Перес финишира на 16-то място и изпревари в класирането Камуй Кобаяши, за когото остана 19-тата позиция.

Дебютантът от Гран при на Великобритания Даниел Рикардо с екипа на Испания Рейсинг записа 22-ро време и изпревари пилотите на Върджин, наредили се на последните позиции.

Водещи

Най-четени