Марк Уебър стартира първи в Корея 13.10 | 10:20

Австралиецът пребори съотборника си в Ред Бул Себастиан Фетел

От Даниел Любомиров

Марк Уебър спечели директния двубой със съотборника си в Ред Бул Себастиан Фетел, за да се поздрави с полпозишън преди неделното Гран при на Корея.

На пистата "Йеонгам" двукратният световен шампион доминираше до самия край, но точно тогава австралийският пилот на "биковете" постигна немислимото и даде най-добро време в квалификация 3.

Именно последният опит на Уебър се оказа решаващ - той спря хронометрите на 1:37.242 минути и изтръгна първото място под носа на по-младия германец. Този резултат също така маркира полпозишън номер 200 за доставчика на двигатели Рено, който захранва Ред Бул.

За съжаление на Фетел, той трябваше да се задоволи с втората позиция, изоставайки само с 0.074 секунди от съотборника си. Германецът не можа да запише най-доброто си време в последната бърза обиколка, защото направи слаб първи сектор, което се оказа пагубно за него в борбата за полпозишън.

Люис Хамилтън, който спечели първата тренировка в Корея, се задоволи с трето място на решетката утре. Пилотът на МакЛарън изостана с 0.227 секунди от лидера, а само 0.065 по-бавен се оказа Фернандо Алонсо, който също има за какво да съжалява.

Пилотите на Лотус демонстрираха далеч по-добра форма в сравнение с вчерашните тренировки и Кими Райконен се класира на 5-та позиция за Гран при-то, докато колегата му Ромен Грожан ще стартира седми.

Нико Хюлкенберг затвърди добрите впечатления, които екипът на Форс Индия остави и по време на тренировките, записвайки 8-мо време на "Йеонгам". Фелипе Маса има основания за задоволство, след като се нареди 6-ти на решетката за утре, с което даде заявка за борба за нов подиум.

Болидите на Мерцедес изостанаха спрямо конкурентите си в сравнение с тренировките и трябваше да се задоволят с 9-то и 10-то място, като този път Нико Розберг пребори съотборника си Михаел Шумахер за по-предната позиция.

Големият отсъстващ от топ 10 беше Дженсън Бътън, който ще започне 11-ти, но загатна за голям потенциал на болида си в състезателно темпо. Състезателите на Заубер Камуй Кобаяши и Серхио Перес са следващите на решетката за утре.

Водещи

Най-четени